華懋集團宣佈:完成40.2億元收購愉景新城D‧PARK程序,將打造新界西最大商業零售等綜合體

262 回覆
12 Like 101 Dislike
有咩用,根本無人流
賣d 九唔搭八既野都叫親子商場?
呢個集團有錢
本身新世界賣前 都已經衰咗一半
華懋個管理都係一般般, 睇佢中環街市個廁所, 越黎越垃圾, 明明係智能顯示空廁格, 壞左好撚耐都唔搵人整
想搭單問埋啲嘢, 如果成個香港重建, 又要同時容納到七百萬人口, 有冇可能十八區都有單車徑

明明單車好早就發明, 英國佬建設香港嗰陣冇考慮到單車

雖然同時期嘅中國大部分係農村落後過香港好多
仲有觀塘油塘去到將軍澳都係70年代左右發展, 同沙田差唔多, 點解當年冇諗到單車徑, 唔只係官員咁簡單, 係成個香港都冇人諗
沙田打後嘅新市鎮都有單車徑
愉景個死埸點整咪又係死埸
華懋早幾年無高價買地
大把銀彈剩
1. 定義咩叫有先,淨係海濱長廊等共用算唔算有,而家已經推緊。專用嘅話只要起闊啲板道都做到。內陸個問題係冇得好似新界高堤上起大路,下面單車隧道,管理方法會比較複雜;內街就太密,因為係舊區,要做就適合單車優先共用車道多啲。但分配路面本身係唔使拆樓,歷年政府提過晒軒尼斯道&駱克道單向,德輔道中單向東行,皇后大道中行人專用區,青山道巴士專路等,要改建單車徑唔係完全冇可能。
2,3. 你個概念有啲時空錯亂,以前單車同馬車咪行「馬」路,而家都可以㗎。單車徑係有汽車先需要。
你用常理有咩計
依家我係信陳生,如果一開始就係真,比你用所謂科學方法話假咁有無可能?只係咁啱死人唔識講野
你點解信先?又係話共產黨出手?

另一個連登仔之前又踢爆左
「其實陳振聰當年第一個請返嚟上庭作證嘅澳洲筆跡專家都認為佢持有嗰份遺囑上嘅3個簽名有最少2個係冒簽,同基金會嘅筆跡專家嘅結論相似,搞到佢要臨時再請另一個筆跡專家嚟作供「證明」份遺囑上嘅簽名係真。」
天橋城市
讓拇指向上
好似幾好玩
由治及興
華懋其實而家邊個話事
邊個有控股權
你覺得拉埋呢d地方講就會有力量左?
愛情絕對有能力可以令到一個人比身家你
你睇何生?咁有咩無可能?
消息停左幾年
應該冇錢起
你睇下九巴城巴地鐵背後邊個老細咪明
當年肯同聰聰檯底拆掂件事,家陣都唔駛搞成咁,幫政府白忙一場。錢又無,又畀人笑,真係與虎謀皮既好例子
算啦,就算係真,政府要你話係假,佢自然會令你張遺囑變做假,以前會係天方夜譚,但現在就你知道背後發生過乜事就算啦
依家連首歌都無埋
已經唔想去

讓拇指向上~
都係噏下姐,又唔係當事人
現今社會咩野上到法庭都可以指鹿為馬
仲信當年法院就係真相?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞