華懋集團宣佈:完成40.2億元收購愉景新城D‧PARK程序,將打造新界西最大商業零售等綜合體

262 回覆
12 Like 101 Dislike
華懋集團早前斥資40.2億港元,收購荃灣大型購物商場D·PARK愉景新城及停車場全部權益,目前已完成收購程序。周五(7日)D·PARK正式加入華懋集團,集團邀請逾500位嘉賓及合作夥伴參與慶祝典禮。

集團表示,D·PARK總面積約63萬平方呎,與華懋在荃灣區內旗艦商場如心廣場商場一期及二期、辦公大樓、荃灣西如心酒店,以及全亞洲現存擁有最大規模木化石藏品的城市公園 ─ 如心園,產生協同效應,並打造新界西最大商業、旅遊、零售、娛樂和文化綜合體,吸引市民和中外遊客到訪。

D·PARK將投放數百萬港元舉辦奧運活動

華懋將於奧運期間投放逾數百萬港元,於 D·PARK、如心廣場及集團旗下各大商場舉 行「奧林大會 Summer Go!ympics」,聯同中國香港體育協會暨奧林匹克委員會(港協 暨奧委會)及多個運動團體,舉辦各項精彩活動,場內亦將安排直播重點奧運賽事, 為香港運動員打氣。

今天慶典的主禮嘉賓包括商務及經濟發展局副局長陳百里、立法會議員陳恆鑌、 荃灣民政事務專員區家盛,以及華懋集團執行董事兼行政總裁蔡宏興及資產管理租務部總監梁力宏等。蔡宏興致辭表示,收購D·PARK是集團今年的重大投資之一,能夠與如心廣場商場、辦公大樓、荃灣西如心酒店及如心園產生協同效應(Nina Hub Synergy),並提升居民生活質素和參與,推動經濟發展,關注環境保護,共建更宜居社區。
D·PARK將投放數百萬港元舉辦奧運活動
會播國歌
不了
華懋點解咁撚有錢?
私人企業
打造好丫!
咁有心打造,hebe又多個場拍嘢
好運中心翻新到咁靚結果咪又係勁多吉鋪
如心啲屋企人整臭華懋個朵
呢個商場可以宣布正式成死場

佢搞親啲商場都無邊個好行
但整死哂d場佢哋都仲可以唔死
呢間閪嘢到底靠咩賺錢
風水
懷疑食息夠過世
根本住喺嗰度嘅人全部都食緊屎,個啲屎水沖落大海但又沒有同大海混和,只係係表面飄浮,就好似喺路上嘅狗屎,道理就如思覺老師的《人人都在踩狗屎》一樣。當風起了,掠過海面,屎嘅粒子伴隨着風吹向海邊,所以喺海濱公園遊玩,散步,路過的,全部都係食緊屎,當帶着使粒子嘅海風撞上大廈,氣流就會沿住大廈外牆上升,所以每家每戶都無一倖免,全都食緊屎。
性龔嘅喺華懋其實仲有冇地位?
呢個位,無荃景圍站,邊有人行
等睇變咗好運中心咁,變晒大陸舖
無敗家仔
難得親子商場搞到都叫有D人流 等睇改型失敗
等睇劣幣驅逐良幤
本身作為親子商場都幾失敗
做得唔夠全面
華記…

講完啦!!!
華懋集團因為唔駛上市
賺錢都唔駛同股東分

咁我想問而家龔如心將身家俾左政府,係咪政府睇住盤數,所以保守得來有好多現金流?
ching好耐冇去如心?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞