HTC U24pro 登場

241 回覆
24 Like 30 Dislike
7+Gen3價錢俾7Gen3你
Nokia啲機攞嚟返工粗用 唔錯喎
呢部老襯機定價圍返港紙$4500
如果唔介意大6機屌米POCO F6 Pro
上代旗艦8gen2, 16+1T, 120W快叉, WQHD+芒, LPDDR5X, UFS 4.0, 5000 mAh = $3,999 spec全部吊打,仲慳返$500食好西
HTC 自己拎黎,M7 同M8 嗰期根本係android 機指標,但一直就放棄啲好嘢cut cost 搞到嗰HTC sense 冇哂特色。

最慘敗應該係M9嗰代,中咗snapdragon 伏加自己設計垃圾on 9條邊界手 跟住其實M10幾好,但電量完全冇改善,仲係咁將啲HTC input 呀, browser 呀全部放棄,三星就食住上,係越做越好,抵佢做android 一哥。

利伸以前都係HTC fans
以前HTC出名就係個HTC Sense而加都冇晒啲特色

當年M7個Blinkfeed好好用
m8, m9個喇叭而家都係冇電話可以好聲過佢哋
前置雙喇叭,依家得翻sony仲keep住呢個設計
大陸機既話買埋Honor 200 Pro好似先4599
Sony個價太水魚價

個mon cut cost仲賣咁貴
呢個牌子仲未執咩
第一部android 手機 HTC Hero
我係去台灣買....
出返當年DIAMOND 咁嘅機背咪仲有特色
SPEC 同OS 都唔夠人打, 仲唔攪下個外型
除咗音質發燒友, 仲有人用有線耳機?
人生第一部 Smartphone就係hTC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞