HTC U24pro 登場

197 回覆
23 Like 18 Dislike

Here we go 好用?
都可以。
三星個傳感器係咁上下。
要不是為左另一半要用IPHONE
好可能轉會HTC
講下講下又一年
好快啲嘢就變舊
仲用得好用,m7真係世界級,個個都讚
Btw見到U24pro好開心
可惜已經過咗去iPhone 返唔到轉頭
買HTC 係情懷(不過無左HTC 鈴聲要
要自己搵,但有翻頁鐘),乜野CP 值都係無意義。
Sony同 HTC都係跟唔上時代步伐,但又唔肯keep住舊嘅好嘢,不停改款出新嘅柒嘢
以前手上有隻M7同M7 prototype
依家手上只留咗Prototype起度,仲行得走得,但紫氣避唔到
你個名會易認啲
M10果陣對我嚟講係另一世代嘅機
可惜無錢買m7真係公認好機
呀我係E8唔係M8, 但平啲嘅E版一樣好流暢唔會lag
同埋繼承咗m7,8個雙喇叭聽歌睇戲都好立體
我記得嗰陣深圳華強係可以換電換Mon
我嗰陣仲問個老細台灣機都有得整咩?
佢話有點解冇呀

好記得果陣仲有響Facebook個htc group
啲人無論 見HTC點柒都仲好支持
E8個外觀算係介乎係m7 m8之間 印象中都幾靚仔
正想講
我都用緊sony
如果呢部影相靚同聽歌ok既話真係可以考慮
如果呢部唔用三星個粒一億,用返OV 個5000 萬就應該影相效果會提升。
其實上面有位Ching都講 兩間公司好似 永遠定價高過市場
但料又唔係最top 但佢地就係有d位人地冇嗰下衰
我就係Hero第一部htc
無疑當時係令人眼前一亮嘅
不過講巔峰一定係m7
試過係1米7既櫃跌過落地不一下5次都冇事
2800 ok
Same
雖然後期啲機越嚟越廢
早知嗰時轉咗iPhone先
側面壓力個問題就係設定太細力都成日會撳到
太大力先會觸發嘅話就每次都要同部機鬥力咁樣
前HTC粉已經轉咗果粉了
啲回憶返晒嚟
我第一部智能手機係HTC One系列(可能係M9)
之後就係U11 用咗兩三年部機越嚟越慢
當時鏡頭仲有水霧 結果同唔到女神影相
然後當時仲好堅持iPhone個M字額好核突 同埋好阻礙使用, 然後笑鳩啲果粉
後來試咗iPhoneSE(2nd),
之後就跌入咗蘋果嘅生態圈返唔到轉頭
後尾就轉埋iPhone Pro啦
前一兩年買返部Pixel 話晒都曾經由HTC代工
Pixel原生系統真係勁過HTC好多
不過Android啲機幾勁都好都返唔到轉頭
Apple個生態小圈子好難脫離
最後講多句
人長大就是變成自己討厭的人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞