港人新增信用卡跌20%!環聯︰對現有卡更忠誠

379 回覆
4 Like 82 Dislike
適當嘅加額,降低使用率
財仔卡都係賭下呢個範圍食唔食到啲客肯淨比minpay,圍完數唔夠都會斬
進階TU玩法
我就靠良好TU每月刷信用卡收3千幾蚊利息,1蚊都冇出過

不過連登FG 50K應該唔需要
入完一陣就轉policy,其實理由好充份-「你呃鳩我開卡」
其實我諗唔到點解要畀 min pay,渣打、DBS 都可以用 FPS 畀手續費轉賬一嚿錢出嚟,然後冚返自己張卡,噉樣嘅支出一定係最低
0成本cash flow
AE 白金都唔洗
Ching平時冇申請卡?
求教學,可以留tg嗎?
但係而家得返渣打 60K、DBS 10K 同埋 Mox 唔一定有嘅 30K
冇人同我玩 Citi PayAll
如有賭癮唔好學
唔會嘅
連登仔最鐘意呢啲
Mox, ZA bank
唔洗賠但入黑名單第日申請到先講啦
今時唔同往日
又諗起以前boc經WeChat同Alipay轉帳都有4%嘅日子
其實係
話明批咗
Within 個limit 點解有penalty
1.啲人月月清,每個月幾百就有,過千冇。

2.啲人太有錢,細數唔理,過期唔理,記得咪找。

3.啲人觀念特殊:唔想個戶口低過某個數/每個月比少啲,寧願畀息換個心理舒服啲

呢啲人唔一定係廢青先洗未來錢,可以係中產/有錢人,信用卡公司最鍾意呢啲客
咁唔知,免年費咪hold 下囉
但你fd 唔夠一年cut唔洗賠迎新
息高銀行,資金成本高,銀行咪推少d優惠叫人出卡
藍綠一高回贈就俾人chok回贈
+1
不嬲資產證明都得㗎啦
印象中最煩係大貓
一定要連續三個月同一間銀行戶口證明先批卡
係,但我未cut,我正諗緊幾時cut
有陣時收到啲喜出望外嘅回贈其實幾開心
年頭試過上網買澳門酒店package,用red碌咗9000埋單。本身淨係預得4%網購回贈,過幾日見佢有個promotion係澳門簽賬有額外3%回贈我就㩒個掣登記埋,跟住過咗排冇啦啦彈個noti話guru又有回贈派比我。最後加加埋埋嗰次啲回贈差唔多等於打咗個9折
當年真係爽
每個月Chok下就收百幾二百蚊
而家息高唔使chok都日日袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞