有冇ching係輸左一筆大數 成日想追

283 回覆
100 Like 8 Dislike
欠緊二百個
利息都萬幾

賺左要出金先得
咩漫?
Link
之前買期權中概,依家買曬美股,買tsla,追條毛咩
同你差唔多 應該都有70萬
乜嘢都玩過,輸緊50個,每一次贏少少就心雄輸得仲甘
借盡再搏一搏啦。有咩可以輸啫?呢個世界只有你贏啲人先會睇得起你。再借啦
見到你個名先至講,幾年前朋友教我玩期權,玩左一年,贏左5萬usd左右
後來到22年頭美股回調,我由贏5萬變輸17萬(當時玩得好大,一個月落注買期權過十萬usd)
跟住我就用一半剩低嘅錢買TQQQ實股, 然後每個月再供2張leap call TQQQ, 最壞嗰陣,我輸緊29萬usd
跟住到上年個市回升,我亦搵到新方法去計期權嘅期望值,依家我只係輸緊3萬usd,若果無特別跌市,一/兩個月內我就會變返正數
點解月供會買leap call 唔實股?
我入嚟係想屌鳩你哋班爛賭仔
賭還賭 唔好害鳩屋企人 自己死埋一二邊
你地成班都係垃圾
愈輸愈追,愈追愈輸
輸左30個 反省之後 再搵方法 不斷試錯
用三年追平另外三年番倍

每次就係衰貪心結果幾下就清袋
我都試過玩6串7 8串28依類
用幾百一下子跳到上近萬
甚至二三萬都試過
問題就係連輸幾次一千
你就會好唔甘心再幾次亂鳩買幾千
再輸之後就一下亂鳩買幾萬清袋倒蝕
除非可以控制到自己心態
就係真正視賭博為興趣純粹小玩賺幾百都好開心足夠
而唔係下下想賺幾千過萬起
我都係豬咗4x個。
之後惡補廢老巴理論同睇片2年就追返晒。
家陣又覺得自己已經識投資 無必要收手 心雄仲想leverage。
人真係好犯賤。
贏要谷 輸要縮
定律嚟
50萬唔見一半 無錢溝 有都無膽溝
點解唔追 贏番就多番5萬
你剩係諗唔會次次都豬 實有次連續win 就5萬變10萬 10萬變20萬 呢d你打份牛工俾到你咩
財經台唔係個個股神黎咩?
點會有人輸
呢度賺既人好多
個個連登仔都大賺,你點解會輸既
借囉
搏唔掂咪破產 唔通輸成球咩
Leap call有兩個好處,一個係槓桿效果,另一個係跌穿strike就唔會輸更加多嘅錢
leap call壞處係有 extrinsic value, 贏嗰陣會賺少咗
21年all in買arkk 23年斬哂
輸左20萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞