公司想調我番大陸

561 回覆
3752 Like 610 Dislike
恭喜ching 大把女送上門
Relocation番大陸加得30%有啲少喎
帶返去讀一年書好快過
白癡仔都識揀啦,家陣叫你去非洲?
依家你返大陸,一日來回都得
咁就唔好啦
無記錯過180日就要全球收入納稅?
睇你個名 就知你有問題
最近有個巴打出post 話 出完差,比下屬升高過自己
買定個Tenga 日日下火就唔會比女挾㗎喇
返去無人管一年,你係女人比唔比
4孩港爸千字文控妻子出軌 揪心苦況逐樣數:「事隔半年,真係跳唔到出嚟!」
https://lih.kg/3712415

(有圖有片) 港女背夫偷食流出
https://lih.kg/3712647

睇得透
香港地你要女人同你分莊閒??
帶埋條佬訓樓主張床
望住張結婚相屌樓主老婆
派咗出去嘅炒人好方便
千祈唔好貪嗰少少,肥雞餐都冇得你食
9up都有個譜

上海飛香港來回 CX都係HK$2000
30%連2000都冇 姐係樓主拎緊7000蚊人工?
嘩好仆街。。。
老婆好慘,自己career無咗都算,仲要自己一個人幫你揍大個仔
零career,零社交,零老公,零support
真係慘,付出咁多,個仔仲要其實唔係跟佢姓
我係你老婆嘅話,我一定偷食,唔偷食對唔住自己
番乜撚,大陸你屋企?

上大陸下話
咁梗係留港

唔憤氣跳槽加30%好難?
上海 你搵個星期上次睇吓咩一回事先
我係老婆會好心淡,甚至後悔生咗仔

無仔,佢就可以有career,外派升職享受人生嘅其實可以係佢

將心比心,我唔覺得樓主做到老婆咁

放棄career,生一個唔跟自己姓嘅仔,另一半就抌低個仔,追尋自己career

所以話,又一個勸世例子

女人即使生仔,都唔可以為個仔放棄career,一定要做父母中狠心嗰一個。要同男人一樣,話唔理仔女就唔理仔女,要擺得底去尋求自己。

聽落好自私,但一無私,太善良又會㑭對方食住上,最後乜都無。老公,父母,仔女,都係咁話。

樓主老婆衰做主婦,輸咗呢場婚姻角力
到時一個去,帶埋二奶返黎
問清楚邊邊出人工,使唔使俾大陸稅。

我舊時都係星期5早啲放工搭飛機返嚟,星期一早機上返去。而家仲有高鐵sleeper可以試下。OK嘅。
幾歲先
機會既野過左就無
一千蚊機票
冇得揀,唔去唔知等幾時,今次唔升下次可能唔搵你,就算下次都有機弓,又係同一個升職條件
頂1,2年再走啦
下 原來有分架

唔係無啦啦架咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞