s24u vs x100pro

92 回覆
1 Like 62 Dislike
我搵下片睇睇先唔該晒妳~
vivo 國際版software垃圾到仆街
用左幾日頂唔撚緊
利申一路用開samsung
oh no...唔洗睇了 咁多bug都係唔諗vivo了
搏下今次samsung個mon唔壞啦
收到!咁我搏下samsung今次個mon唔好又綠線黑屏啦
香港有得買pro同ultra咩
同埋,vivo成日用聯發科,麻麻地喎
pro好多地方都有!ultra就暫時得水貨
我對於呢方面係白痴黎,所以至上黎問
依家唔諗vivo了
唉,唔知淨係得香港係咁,還是其他地方都係咁!冇乜選擇!!
你閪黑,可以中幾次

聽講samsung保養部好撚串又閪,係咪?
lm
VIVO今代個OS改善左
但最大問題都係大陸機小米可以轉國際/香港ROM以外
其他肯定會有水土不服
上一個PO見樓主咩都唔識咁已經叫佢買S24U算 pixel都唔推
起碼唔使煩
論影相,各品牌參數上已經分別不大
而家買手機其實即係買人像filter
Oppo,vivo,小米都有各自調色
但如果你要video防震同夜景
一定係三星,大陸呢方面仲未追到
影人千奇咪買三叔,
膚色黃過尿
影郁既哩, 強光都濛
好差, 出品極唔穩定
Vivo 個camera island 大到咩咁
https://youtu.be/eDnzKhDaNHg?si=_icfvVN3TVZ2svi4
x100ultra影相拍片已經可以同s24u打到五五波
夜景已經可以完爆所有手機
大陸版os好用過國際版好多
已經有好多ai功能
不過要自己關內置廣告+裝Google

利申 用緊xfold3pro
iPhone 樓主點睇?
支那機影女靚啲嘅
其實係VIVO UI做得衰,可能大陸手機鍾意好多功能,成日將個MENU搬位發水整好多項

仲有 有時有怪bug 用用下得半個screen display,要熄下開下,嗰陣有隻game,早一年手機都搵到 我冇到flagship都有啲位load唔到

最後,你google下機場vivo 著火先
多人用起碼易問
我都睇左呢條
睇埋評論 一有人話vivo唔好
條友即刻回得串撚過閪
擺明又收錢
無可能會睇殘體GE samsung VS 大陸機
唔收錢都會自帶buff
望硬件吹到部機滅霸好鳩
評測果D攞曬大陸全部牌子最高階比
華為比都未贏到曬
所以硬件再勁都無用
我睇完評論都見唔到你講嘅嘢
似係你喺度抹黑
用開iPhone 做主機
買左部屌米14ultra 連個手柄影屋企2歲仔
唔錯,有時懶得拎部富士xpro 3出街
我沒用samsung保養 直接拎去其他地方整!因為可以即時拎得番丫嘛!
依家唔洗糾結了 直接買s24u
不過諗住買水貨算了!因為我都唔會放低部機整既
我次次都拎出去整即日拎番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞