s24u vs x100pro

92 回覆
1 Like 62 Dislike
做左一輪功課之後,睇左好多台灣評測,x100pro影相方面真係好過s24u!我主要影人像為主,而bb成日郁黎郁去難對焦,好似x100pro適合我多d,而且仲平d~
但係我未用過支那機,想問一下個介面同samsung分別大唔大呢?會唔會比samsung更難用呢?
我依家用電話都只求便利同性價比,部機唔壞我都唔會換新機嫁喇,所以買之前都係問多次意見先
https://youtu.be/35LWeB5BQVw?si=tFtv_-RYNswVwC3O
你搞笑呀?
x100 ultra再講
如果單講影相x100 pro係屌打24 ultra,但唔放落電腦放大根本分別唔大

Software方面三星做得好太多

利伸:用過兩年X80 Pro + 一年X Fold 2,而家用緊s24u
台灣評測 = 收錢做嘢
可以試下s24u再down google camera影
我諗應該都唔差
我依家係問s24u同x100pro
你信埋台灣d on9評測
收錢9up做廣告
人地個個拎x100 ultra去對比 先有輸有贏
貪平就買特價s23u
仲有睇你post好似係女人

女人就老老實實用返iphone
正經買相機啦
一彈部機hang 到你懷疑人生
可以講多少少嘛?因為我真係唔太識
我只係睇左呢d例子https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=568&t=6914574
請問同我係咪女人有乜野關係呢?我就係最撚憎用iphone!咁點?
帶咁多野出街
妳係話點解部機會hang?
三叔 an機ui 順暢度 最好,耐用我相信都係最好

影相就vivo , 三叔影相自帶味精,改唔到

三叔s24u mon唔靚,建議等多代

利申s21u
見你買部電話又問
買部電器又問問問
你智商絕對駕馭唔到samsung one ui
到時又幾百個post問
用返弱智手機iphone最好
我最怕samsung個mon又出事咋我幾部都係samsung個mon壞。。
但係我等唔到下代啦 因為我依家部機好多綠線了 我感覺到隨時黑屏所以我問埋呢個po意見,之後就搵網店買喇!
二選一既話,唔計係咪大陸機,妳係咪都係建議s24u呢?
s24u mon唔靚好睇人
我就覺得無咁味精靚好多
一定係女人!好港女格!
關妳撚事咩!唔比人問野嫁!?
冇人叫妳入黎睇嫁下話??
妳智商咁高又點解要做狗啊?
我會建議你試下Vivo

利申:我用samsung LG都冇試過壞
反而做野用嘅大陸機試過
想睇下而家啲新機情況點
唔係掛 我真係連續幾部samsung都壞mon。。綠線最黑人憎
樓主都係想你地贊成佢買vivo姐
我順下樓主意 快啲買
女人就係咁煩
但係睇妳地既分析 我都係去買s24u啦 唔好煩了
暫時係,唔介意既咪上一代 s23u灣mon

今代mon係實驗性質,同有問題,畫面唔靚,好似色有問題,你搵搵片

本身我都諗住換,不過諗諗先
sofar我仲未壞,an機冇得揀

我都唔鐘意Samsung,但要佢個

Dynamic AMOLED 2X
其實係VIVO UI做得衰,可能大陸手機鍾意好多功能,成日將個MENU搬位發水整好多項

仲有 有時有怪bug 用用下得半個screen display,要熄下開下,嗰陣有隻game,早一年手機都搵到 我冇到flagship都有啲位load唔到

最後,你google下機場vivo 著火先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞