定期存款邊間好? (44)唔該睇完頭post 同條款先好問

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
應該係,你轉去邊
睇過都係得中信高息 想走一轉玩大富翁點知撞埋同一日
中信定期唔當新資金無得玩
每年輕鬆執2000萬
唔係掛 打後再入嘅錢都唔計息㗎咩
寫到明
28號夜晚之後的時間,入唔到資金
唔抵
富邦半年4.05 %
巴打 想問問最遲要入到錢? 啱啱新戶口有冇轉帳限額?
2024 年 6 月份大富翁存款推廣的登記期為 2024 年 6 月 1 日至 2024 年 6 月 28 日(「登記期」)。登記截止時間為登記期最後一天下午 8 時
睇TnC 呀。。下次咁低級問題唔答了

1. 最遲28號8pm前入嗮全部新資金。之後入已經唔計
2. 入錢去中信無上限,係睇你提款銀行的轉賬上限
3. 中信新開戶,頭一兩星期出錢有上限,好似得5萬,需要隔一兩星期就可以提高上限到100萬。
唔清楚, 想知
請問有無人知5月2到期渣馬幾時會有Linabell換領短訊
想問下我做緊3月大富翁6月到期,如果想keep住做下期,係咪可以29號先清零?
我睇#1話最後一日銀行工作日清零就得,定係星期六唔計?
這項暑期特惠4.8厘,可享高息期至8月31日,資金也放暑假,9月連本帶利,最多可以速賺16萬元利息!

條件是在本月底前晉升或成為全新星展豐盛理財客戶,就可以在8月31日之前享最多4.8厘。基本年利率是4.3厘,只要是出糧戶口/使用八達通自動增值服務/完成外幣兌換,這3項目的其中一項,便可以「Level up」0.5厘,合共4.8厘。

這項優惠的起存額為20萬港元,最多可存2000萬港元,即實際賺息由1600元至16萬元不等。
中信Motion 多唔多人玩埋佢個出糧戶口?
中信美金定期得4.8% (舊錢) 係咪叫低?
定齋做大富翁?
開咗恆生未。恆生新客推薦大家齊齊賺ok?
一球半年5.4%
Welab 7個月4.1%
我得 3.7%
之前都有過討論
留意:
大富翁同出糧plus: 可共存
大富翁加碼同出糧plus: 不可共存

與及如果最尾決定玩出糧plus
應試下做中信個抽獎抽到出糧plus個獎
會多少少回贈(唔記得係咪多$200)
共存個玩法係點
唔係要抽走出糧戶口啲錢去做大富翁?
之前中信會開多一個新戶口俾出糧plus/大富翁
淨係揀左一個 唔玩出糧plus
宜家後悔 有冇得救返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞