【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (37) 初の単独ドーム公演決定

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
on9 comment
你聽 YOASOBI 係 j 個播放率定係 j 首歌本身?
想知有咩on9?
作為fans關心佢地成績 想佢地成功又唔得?
駛唔駛講到「含晒」呀?
對比之前幾首主打 今次仲要講到係信心之作
頭幾日嘅下載同播放量的確係含晒

我又唔係話首歌唔好聽/唔中意首歌
都唔知你做乜
有咩咁「含晒」
吹到咁大
一來鍾意 =/= 一定大熱大紅
二來例如 spotify 都已經日本 top 50 兼且仲昇緊
冷靜少少
平常心少少啦
含乜撚野晒
其實成績唔差
但好似慣咗咩歌都拎嚟同idol比咁
同埋都 2024 年
YOASOBI 已經證明左自己唔係一曲收皮
仲繼續有好聽既歌已經唔算含

如果宣佈解散就真係含喇
出新歌第一日就比較佢自己啲歌流量同成績, 唔係第一時間諗下會唔會出single 同album ,首歌好聽同動畫好睇自然就有流量,緊張佢成績不如到時出CD 買多左幾隻支持,下下都拎idol 來比 過唔到idol 就當佢地今次首新歌垃圾同失敗 咁樣佢地都好大壓力
同感

btw 睇左第一集物語
應該好難紅得起
可能都係得返物語粉會睇
係,依套野本身ayase都好鐘意睇 算係自肥,不過睇得出佢 今次係依首歌落左好多心機同埋試左不同變化
冇追開唔係幾知講緊咩
佢套套tie up都話自己最鍾意
如果佢兩個已經去到可以高度自主揀歌唱
其實鄧佢地開心

開始有少少覺得
鬼滅唔搵佢地唱都係好事
除非又係ayase 自己鍾意
冇睇過化物語直頭唔知核心人物 jm9

有時都覺得佢只係業務用鍾意

高橋陽子都接近一曲走天涯,YOASOBI 有咁多隻歌已經好好。
去到 Arashi,都有幾假 Single 係相對無咁紅,敢或者越來越紅。
勇者都算後勁不俗,出得越耐越受歡迎。
アイドル仲有10萬就上5億
過多幾日啦
啱啱搵返idol d live黎睇無意中就見到過左5億
岩岩又睇返 idol d live
發現香港場個編曲同日本國內 tour 果d 有d 唔同
邊個位
https://x.com/YOASOBI_staff/status/1809917688099336338
https://www.youtube.com/watch?v=bigPmhjw4zU
[SONG by] Ep.03 あの夢をなぞって (그 꿈을 덧그리며)
開頭果段未入副歌之前
本身只係用開SPOTIFY聽YOASOBI
好想去日本現場睇佢演唱會
上網研究過
D人話要參加歌迷會先易抽到演唱會飛
但我見一年800蚊, 萬一我JOIN左, 佢成年都唔開演唱會都好蝕
由於演唱會飛要實名, 姐係無得買二手

所以想問下有無人有經驗分享下
我見YOASOBI年頭先開完演唱會, 唔知幾時再開
我諗住佢一公佈開, 先去JOIN會員

有無人可以教教我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞