【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (37) 初の単独ドーム公演決定

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
https://x.com/natalie_mu/status/1807982829139288190?s=46&t=E1dESb-f1Jszf1S_r_8fLw

星空個間好似幾靚
但毒撚唔敢咁多人自拍
影景影嘢食留念
咁岩呢期飛東京
期待
仲癲過idol 點樣唱live
Ayase育成大計一開始怪物已經話最難
到アイドル 勇者
隨ikura唱功提升 佢都寫得愈來愈vocaloid
兩個人都多少有啲唔服輸
所以先可以係咁一直push彼此嘅limit
聽左好多次,真心覺得現場點都要 background 做d 工夫
即刻想買8月尾機票去
新歌第一日流媒麻麻地
可能要等MV先升番
好難好hit啦
劍走偏鋒
中毒性高過idol , ayase 放飛自我嘅作曲+ikura 撚聲撚出新高度
我單曲 loop 冇停過
iTunes 1位
Spotify 1位
點麻麻地
https://x.com/YOASOBI_staff/status/1808415431788843494
「UNDEAD」Spotify急上昇チャート1位
呢兩個第一同串流兩樣野來不過係爆緊上去
Spotify 第1果個係急上升
ITunes 係下載
總播放量要睇Spotify top 50+AM top 100
Undead而家Spotify排緊32 AM排81
首日成績真係麻麻

當然只係第一日嘅數據
主要代表緊跟YOASOBI跟得比較貼嘅聽眾
點樣擴散到街客果層 要再睇後續宣傳趨勢點
可能要等動畫開播埋先
物語好難爆
idol配合我推第一集完就上streaming
頭幾日都未第一喇
唔洗咁悲觀
undead應該點打call
ピースピース Unhappy unlucky be happy
會唔會好多人一齊嗌
死んじゃいない

動畫正路就唔會爆
完全唔會有期望
睇番過往數據 其實你都岩
只計Spotify 今次應該係佢地有史以來最好嘅首日成績

最近幾首歌嘅Spotify首日排名(播放量):

Undead 32 (148,500)
心音 58 (85,366)
Biribiri 158 (51,492)
勇者 140 (49,436)
Idol 80 (60,441) 之後Idol第二日就升左上第5

不過日本人比較多用Apple Music 同埋睇Weekly會再準過daily 所以未必可以作準
今次佢地講到咁有信心 希望會成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞