其實鄭俊弘何雁詩好值得尊散,好勇敢,好想幫佢哋加油

374 回覆
2994 Like 593 Dislike
咁你明

同意我既人-俾正評,但不會在討論區多作回應

而唔同意我既人-就係係咁講粗口、又對立、又大反應、又大字....

大家就明我內文講既人係咩人
啲網民包括好幾個回應鬧我既網民,咪就係覺得 狗男女係殺人全家意思

呢種結論,係因為受到社會、生活壓抑,o個種不公義感無從投射,就作口業,投射別人身上

所以我咪話我好理解,好體諒,但唔希望持續
希望你將來少d 會因為我呢種言論而受到傷害.... 因為你可以諗下2000正評點解唔會受到呢種覺得我係「閪」既傷害
咪住
分一分返開

成班人入面,部份係話佢報應到,部份係除咗話佢報應到仲加好多好多傷害人嘅說話,呢幾種人已經有幾種唔同程度

如果簡單因為深信佢虐狗又搞到人自殺而覺得有報應係可以被理解;

但如果係除咗呢個因由仲加入自己生活壓力、被社會欺壓、19年後覺得不公義等情緒,加埋入去,就變成一種過大同埋我會話係「黑心」既言論

而呢種言論,當然反映到當事人生活、內心等問題,同時亦有口業果報

我講野好中性啫,點解大家咁大反應
口業可以有咩報應?

啫係有個人好撚仆街 會電隻狗既

我行埋去屌你老母

咁又叫口業? 呢啲應份屌架喎
所以你未明....

簡單d講,如果個個都咁負能量,一有疑似不公事情就無限放大仇恨,如果原來係誤會,咁又邊個負責

好似當衫ocamp非禮單野,大家作黑心口業咁多,到頭原來係誤會,但傷害又做成

你可以話我唔關我事

但社會咁樣,最終如果有日你係受o個個,你都唔會想別人咁樣講野
但係今次唔係誤會喎

佢兩個仆街傷天害理

依家有報應 屌幾句應該係人之常情黎
你問心,你講呢啲有幾多係導人向善,有幾多係抬高緊自己去踩人

坐監做例子完全九唔搭八
而家有人話要佢哋再進一步慘落去咩?
唔洗係度打稻草人啦
個個都係講緊報應
唔多唔少 就係還緊當日既罪孽

你自己睇野負面 覺得人黑心就得
我客觀咁睇你又自慢又妄語又惡心
兜唔到
就話人睇野負面唔得
肉酸到爆

最後個堆廢話你就慳啲啦
我都希望你做人唔好咁陰陽怪氣
想屌人就去屌人
轉彎末角 搏人哋睇唔到
最後咪好似而家咁自取其辱
我都希望你對自己言行負責
講過要認
你見正評咁多
但回應都係屌樓主

就反映呢個係普世網絡世界現象

就係成日網絡留言,講野多,多數都係偏向低層、負面、仇恨、或者係男性

facebook group , reddit , twitter 都係一樣
狗男女咪就係解做人第三者囉
你jm9
你啲思路都幾奇特
我意思,你難保每一次都唔係誤會,如果真係又係誤會呢?

同埋,就算唔係誤會,你犯咗錯,然後有一個socall惡果嘅不幸降臨你度,你會希望大家係同理心、覺得你雖然之前犯錯,但今次都係可憐; 定係落井下石?

其實一切都係將心彼己
你真係想了解我講緊咩

你用抽離嘅角度,睇一次我同你個對話

唔係我同你,係A同B,兩個人

A同B嘅對話

感受同思考下邊面用較多情緒說話
你都幾好笑
兜唔到就話人有情緒 睇野負面
仲有冇其他理由
想學下野
好明顯係用同一間PR

麥明詩同盛勁為求婚其實都幾sweet,祝佢哋新婚快樂

https://lih.kg/3614396
你咪加左囉 火上加油

而家多人知道佢之前電頸圈養狗
更多人了解呢d 人其實有無人性
而且啲PR真係難撈
半夜都要開工
唔怪之得講嘢九唔搭八
之前冇留意呢兩個人
原來有虐狗咁仆街
唔入嚟睇都唔知
佢話想追多個博今次無事,希望佢keep住追追到百子千孫
咩呀?做乜,回錯po?
如果之前講野俾你感覺係難受、覺得我高地,我想話我會檢討,同向你道歉

但希望你明白我講嘅正面內容
唔講佢哋之前嘅嘢。淨係講上健康旦呢條垃圾channel 接受訪問,幫騙子助攻,已經值得屌
你啲臉皮厚到好好笑
你真係好可憐
又唔使可憐佢地
同差佬一樣
they are well paid for it
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞