日本旅遊討論區(54)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
我咩都無plan 每日臨時plan啲行程
諗到咩就做咩
月頭成田下午3點左右,二十分鐘都唔使就入完境
你唔問你條女?
有冇人知而家羽田機場入境,要用幾多時間?
宜家唔係唔俾大喼上巴士咩?

我之前住二条城附近, 由京都JR 出發搭地鐵 中間要轉線
放低行李都係搭巴士 其實交通都幾方便
7月頭去京阪神 是咪成日都落雨
其實我都想咁
問左 佢話佢都唔知
充其量叫告示
靠客自己自律
咩原因迫上巴士都討論過好多
好難搞
盡最大可能避免
冇行李睇到都驚
我係客都唔知落唔落到巴士
叫佢去死啦,你準備無限樣嘢佢都話唔夠架。你俾埋行程佢,佢都未必認真睇。

我老婆都係咁
一部份係酒店本身遠, 得巴士
仲有班on9係拖住gip 去景點 好似個gip 唔係手上面就會死咁

宜家其實住地鐵沿線酒店都幾方便
最好就係唔好係JR京都同人爭車上 去D少人D嘅地方轉
近JR二条有間好正。一出站對面就係。 坐幾個站就去到京都,又平過京都站
我住メルディアステイ 二条城
4000 一晚幾平 不過唔近JR
反正地鐵近就ok 主要交通都係靠巴士解決
visit japan web係咪一定要填?
近車站嘅酒店
喺京都好重要亦都有佢「貴」嘅價值
如果為咗要慳錢
住遠少少可以揀啲出咗車站步行距離可以去到嘅

有啲可能為咗靚景揀東山區嘅
東山東急 直頭京都站有shuttle bus連地鐵都慳返
終歸睇自己諗唔諗多步
所以我都冇特別講係住得遠慳錢定咩
有d 酒店難到之餘又貴 又未必有shuttle / shuttle 要約/ shuttle 時間西

但係in general 黎講 京都真係唔需要住到遠一遠去平得個少少
唔填咪填紙
係咪ザ ロイヤルパーク キャンバス 京都二条 我睇緊呢間 見就喺對面
係。 京都站落機鐵再行過隔離月台坐幾個站就到。唔使行上行落。 不過一早一晚有時都迫人 拎住pass 較啱時間可以搭特急、快速會舒服啲
5日玩大阪加京都夠唔夠
唔會死plan ,大概知去邊即日再算個隻
梅田 大阪城 心齋橋 京都古城hea下唔會上山
夠晒架啦
NEX?
仙台朝市冇嘢行 得條巷仔 5分鐘行完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞