日本旅遊討論區(54)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
啱啱搞掂暑假一家人去大阪,人太多唔想去京都奈良,環球影城呢個又唔棄得,焗玩大阪兩日,大家俾d意見,會唔會太chur

day 1 日本時間4點先到,大阪難波行下
day 2 大阪海遊館,legoland,天保山公園
day 3 環球影城
day 4 租車上天橋立
day 5 揸兩個鐘車去姬路中央公園
day 6 上晝姬路城,下晝神戶布引香草園
day 7 六甲山田園Geenia 玩一日
day 8 神戶行下,關西機場還車返香港
https://x.com/nhk_news/status/1801078016656949364
新幹線呢架"黃色檢查車"出年開始陸續退役,下次返鄉下時如果見到記得影多幾張相
六甲山Greenia 玩唔到一日
(未計夏天熱死曬死)
day 4 太 chur, 你參加啲一日團好過
咁多時間喺戶外?夏天好熱的
都啱,不過好在有租車,隨時返上車返酒店或者去商場行下都ok
日本Line Pay 2025年4月結束,大家自己下載Paypay

https://www.setn.com/News.aspx?NewsID=1483748&utm_source=facebook&utm_medium=mainpage
PayPay=Alipay
舊年都無咁多。啱啱去完,間間收電子支付嘅都一定有paypay
而家係咪可以就咁係apple 銀包 add 西瓜卡
女仔去女僕cafe o唔ok?
唔熟日本文化保險啲問吓 女朋友好想去
no problem
想問下關西機場9點起飛點搞
係咪要過夜
臨空城
朝早仲有免費巴入機場
唔會
朝早5點到羽田,嗰朝可以去邊到玩
JR 北上
電視睇精華好過

睇live又唔係下下有hit, 又要等除野著野
咁用呢個標準,其實唔啱睇任何賽事
5點幾有頭班車
咁就好,怕太趕,兩老會行得辛苦
不過都要早啲出門口
如果8點鐘新宿出發,會唔會太遲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞