同事娶左大陸女人之後變曬

269 回覆
1203 Like 40 Dislike
咁個大陸女人算係咁啦
唔單聲就摸上門
人地禮數做足 面子比足
只係客人走左同老公投訴幾句
咁都唔得
建議你呢種人直接返自己屋企住
結婚一定唔會揀大陸妹
你話我會一條友孤獨終老都係咁話
隔離親友控制對方都真係佢哋嘅致勝關鍵嚟
弱勢係結果
冇條件傻到以為退以求其次食條大陸妹以為人哋要求會少啲
呢個思維先係死因
我幾時講過人地無單聲
你咁實牙實齒講到明話人地無單聲
唔通你就係戈個大陸妹
咁講 真係要睇下上門既頻率
你個個星期都話要上黎
就算有知會人 人地見你開到聲又唔知點拒絕
結果係你上親黎又要招呼你 搵嘢同你講
休息又休息唔到 大住個肚個人又易攰
好撚憎大陸人 但做人話人地有問題前都將心比心呀
何太都係咁
何伯而家同咗D仔女反哂面
因為唔知點解嗰個重點都係話「突然上咗去」
樓主都唔知咁多內情啦
反而你地係咁加一堆預設上去
同埋要睇下個細佬上嚟坐一坐係坐幾耐
如果係晏晝一坐坐到夜晚食完飯打完機先走
其實真係好攰

大家可能唔知
大肚婆係要成日訓晏覺嘅
你當1點食完lunch就可以訓到6pm咁上下
無得訓都算 仲要陪你賣笑 招呼你

呀細佬上一上嚟就10個鐘 諗起都覺得慘
唔講樓主內文
我自己係同意呢個觀點
讀大學見識過啲mainland就知
絕大部份好拿西 啲衛生巾周圍痴
個人品德又差 廚房拎人個煎pan煮完又唔洗 雪櫃啲嘢問都唔問就偷黎食
上堂做project中意刷老師鞋
啲妝又化到鬼唔馬鹿
品味又差

呢啲都可以算
最大獲係思想單一 無批判思考 盲目愛黨 支持極權

同大陸女人結完婚生個大陸仔
日撚日係屋企講啲蝗話
為左屌閪 搞到自己成個人生玩完
學下李龍基啦
吸乾咗所以瘦
預左比人屌, 不過不吐不快
大陸雞尤其二三線城市果班, 好多女都做過雞,
由城中村髮廊200蚊一Q, 做到大酒店桑拿1000蚊一Q, 日日比成千上萬條J一出一入過,
又或者農民出身, 冚家都係農民, 小農DNA, 你中出條女搞軭晒自己DNA,
唔係話香港人乜柒優越感, 都唔好作賤自己, 拉低自己水平娶件負資料番黎,
娶件大陸雞, 一陣鵲巢鳩占, 踢走老豆老母到時真係仆街唔好喊, 除非你好憎老豆老母
所以真係寧願單身都唔好嫁大陸雞, 好多人娶大陸雞都冇下場,
一係戴帽一係離婚比人分身家
好撚攰啊嘛大佬
唔淨係大陸婆 港女一樣吸乾你
要廢除婚姻保障男性
抵撚死啦
連登有一批人成日話大陸妹屌打港女乜柒柒
要溝小姐姐唔要港女
交乜撚野換
佢個閪撚值咁貴
何況青春肉體呢d過多幾年都唔青春
你呢d諗法係最撚on9
短視到仆街
根據上文下理睇
我諗佢大陸太太唔係你講果種

佢係果啲唔鐘意丈夫成日同“外人”(佢心目中)玩果種太太
唔需要廢除
你唔想結咪唔結 無人逼你
咁呢啲要丈夫識do
個太太喺房休息唔干涉出面咪得
邊個話一定要太太招呼,
另一半帶fd返屋企玩,另一半自己外出都唔少啦

不打擾都係一種做法
連登啲支那pr仲成日話依家大陸妹仲點會貪香港身份證
你未來老婆 父母戚已經會逼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞