同事娶左大陸女人之後變曬

269 回覆
1203 Like 40 Dislike
前排何伯同新何太單野,想share下身邊有個同公司識六~七年既同事
本身大家關係幾好,間中會夾埋三幾個熟既同事約出黎行山食飯唱K
又係自從娶左大陸妹,成個人變曬
戈時佢30+,佢兩老催婚又幫佢搵左細佢5,6年既大陸妹同佢相睇
初頭相處落同事話覺得個女仔唔錯,就個個禮拜上深圳陪個女仔
但點知佢地拍左拖半年左右就武肺,同事話反正疫情唔使搞大龍鳳,又覺得個女仔正正常常
好快直接簽個女仔落黎香港
點知自從個女仔黎左香港,佢同我地既交流就越黎越少,group chat又唔多覆,十問九唔應
到之後唔使wfh,返公司見佢到好似成個人消瘦左
問佢同老婆過成點,佢話老婆好缺乏安全感,唔鐘意自己成日睇電話覆訊息
就連老豆老母打電話俾佢都要匯報,唔係就會發脾氣嘈交
同事同老婆兩個人住,但就連同事細佬上門搵佢都要經老婆同意
亦自此之後同事無再參加過我地D聚會
同埋近兩年佢重同老婆生埋仔,同事話本身唔想生仔,但老婆傳統觀念重,覺得唔生仔結婚就無意義
自從佢老婆有左,就打正旗號話要養胎湊仔唔翻工
同事為左養老婆同仔,禮拜六日放假重要去炒散賺錢
一個禮拜七日都要為左養家賺錢俾大陸妹無得休息
周圍D同事見住佢LE幾年既變化,都真心覺得佢慘
大陸妹, 一律建議中出即飛.
條路自己揀
下一步就係離婚拎公屋
你同事最後都係自己一個人

所以奉勸大家帶眼識人,特別係大陸人
D大陸妹真係好叻扮乖扮順從
一攞到身份證就原形畢露
屌你老母,宜家d𡃁仔已經on99,跟大陸風玩「煙卡」
https://lih.kg/3705628

入去post搵吓,有冇見到你同事個支那仔
講真如果有年輕肉體白滑大波無限中出幸福美滿性生活嘅話當等價交換姐,無就真係要醒吓
何伯!?
年輕肉體白滑大波無限中出幸福美滿性生活????
個同事咁大個人,呢個年代仲俾兩個廢老逼婚係on9
聽廢老講走去結婚,都預咗要生仔㗎啦,唔生就一早咪撚同大陸妹結
個同事自己柒,抵撚死
佢果件有無無限中出幸福美滿性生活就唔知,不過年輕肉體白滑大波就好有保留
如果確定個仔係樓主同事,當平手離場啦
如果唔係就叫佢何伯算,已經幫唔到
老實講 娶香港女人就唔會係咁?
其實係人的因素 不過大陸多 但係台灣日本其實都一q樣
通常好好多
我同事之前會打機 後尾先知佢老婆黎左之後連PC同Ps4都賣埋
未必關大陸妹事
結左婚就有機會係咁
仲有一樣嘢 結咗婚嘅人本身就會變

唔關地方同男女事
雖然佢本人都話結左婚就係要付出
但我睇曬身邊咁多人,無一個結完婚好似佢咁
連自己既時間興趣社交都完全無曬
屋企人都唔可以成日見 斷六親咁
又唔係完全無,比例高好多咁囉

大部份港女都有商有量先
有冇公屋?
生完仔 - 離婚 - 分公屋,幾乎係公式咁濟
連燈仔仲話大陸妹好 情願揀大陸妹都唔揀港女
拍片呢屌你
當乜野等價交換
唔通年輕肉體白滑大波你就同佢過人世咩
大陸妹不嬲都係拎黎屌下做下飛機杯是常識吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞