出咗 Windows 11 LTSC

77 回覆
8 Like 1 Dislike
咁兩者又爭好遠,一個係格硬crack, crack完又唔update得,一個係正常使用,至於你話會ban就真係聞所未聞
依家邊洗crack㗎
大把免crack完美啟用方法啦
上網search下,有case講緊ban key,不過英文article多
咁正?咁真係分分鐘幾蚊都慳番,不過算啦,買個key都係幾蚊,直接copy and paste, 都懶得搞crack
最緊要知道以非正常途徑購買嘅序號會有被封鎖既風險,食得咸魚抵得喝
請問如果要用,公司要另外買 license for LTSC ?

還是有enterprise / pro license 就可以?

Thanks
LTSC Lic 要另外買
要搵Microsoft Partner
公司要你用,你唔識用/冇撚用都要用,關咩事?
公司要你用,但你唔撚識用,咪請個識用既人返來
想問個windows explorer 檔案總管洗唔洗F11先正常用到?
一直都就咁開來用,最初就要自已整shortcut
docker kms server輕鬆activate
一裝完咪又百幾個background process
垃圾嘢一大堆
一個OS唔會只得Explorer同Browser既Process嘅
但相信唔係LTSC的話會仲多Process咁解
同Revi OS比邊個易啲搞
W11黎講算乾淨, 無廣告無垃圾預載app
同其他LTSC一樣calc, paint, notepad, media player都係legacy版
file explorer, task manager都仲係慢(慢過W10)
手動更新26100.712 RP自動裝埋濕鳩copilot app
希望msdn快啲上架, 好想用
已經有iso
依家得OEM only
睇你商用定自用
自用咪down iso玩住
主力機唔會咁玩啦
其實Windows 10 LTSC都用得好開心,但發覺有啲新App開唔到,始終2021個build都開始舊舊地
有你咁講就得
咁LSTC都冇咩用.
最重要個file explorer 都係一pat 屎
連smb先慢
改返我的電腦做首頁會快返
一樣用緊W10 LTSC
VM玩完W11 LTSC感覺只係W10既side grade
邊個app開唔到?
W11 UI無W10咁responsive
最明顯係file explorer
dklm ms出到24h2, dark mode開新tab仲係會flashbang
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞