出咗 Windows 11 LTSC

77 回覆
8 Like 1 Dislike
Windows我只用LTSC
不過唔知邊度有可信dl
以前有link個domain係microsoft嘅
用過LTSC返唔到轉頭,熄埋咩Defender後同用XP一樣咁爽

我多數上msdn(依家叫My Visual Studio) 下載

不過仲未見到有得下載

其實邊度下載唔太緊要,最緊要對file checksum
冇買MSDN仲有冇official checksum list睇到
出面啲網寫啲checksum驚係假
Msdn都好似冇得睇checksum

我就多數掉自已下載完gen個checksum掉上google search
如果多地方都出現既都當係untouch iso
改過既一係search唔到,一係就得一個site有

當然最安全都係M$下載,但依家的iso下載link有時限,好快變死link,好難攪
要咩license
幾錢
遺憾Home user係買唔到license的
要企業客戶
dl win10升上去
有咩分別
最起碼LTSC唔會逼你Update/upgrade
公司用即係冇用
Upgrade就一定唔會
Update就難講啲,但肯定唔會經過Update加/改功能就真
識用就有用㗎啦
用開windows 11 跟住裝altas os 打機高fps 用落又順
即係又要淘寶?
Update windows炒粉好大機會係呢類以更改OS核心設置而設出事,不了
老實講,淘X買既Key大多數都是以不正常途徑得到的,即係冇用
github MAS
佢用乜途徑得到同條key有冇用有乜關係?
win 10 LTSC 有冇得唔重裝升 Win 11 LTSC ?
唔明白有人點解會覺得只要俾錢買咗條Key就叫做買咗正版的心態?
我諗買得key嘅人都唔會諗住係為左買正版支持microsoft,只係想用個windows
上11 LTSC應該唔得
就咁上11就可以
用用下發覺LTSC + Winget 簡直係完美配搭
但Winget 下載落來個iTunes 係開唔到來用的...damn
上網search下大把免費方法啟用啦,況且條key有機會被ban,搵來攪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞