[又放] 鄧成波家族放售旺角銀城廣場及荔枝角美孚廣場

165 回覆
99 Like 3 Dislike
波仔

好大怨氣
但好好笑
有無限公司要上身
就算係有限公司殼
佢都應該借到盡
可能自己埋做擔保人
公司破產要自己填
唔借到盡都唔使搵財仔借貴利啦
寫得好好似係觀察左一段時間
想東山再起 你就唔可以老破 俾人Call loan都照借街數死頂
條柒頭唔肯認輸 多數輸得更多

佢老婆仲撚尷尬
忍條柒碌就係貪佢蠢得黎有錢
宜家無錢 一堆死貨推出黎俾人殺價賤賣 全部半價起殺落去

已過咗分身家嘅時機
但係留低對住件弱智仔 見佢倒米又忍唔住發脾氣
真係抵撚死
波叔玩hedge嗰陣,啲錢借返嚟幾乎冇成本,技術唔係特別高,夠煲大咗個朵做舖王

波仔係有諗頭但冇眼光,全行都知佢要搞實業上市套現,但未搵到錢就燒cash,加上咁好彩撞中連續四年唔發市,兼全世界加息,老豆又走埋冇人幫佢跑山

咪而家俾連登仔笑
佢全家都精英 係佢一個咁撚弱智 佢有個呀哥 搞吓眼鏡舖呢啲暴利生意 唔大搞槓桿做好個口碑
根本唔貪心 呢啲人就已經遠超任何中產精英

係要搞咩上市夢 佢呀哥都做得佢老豆嘅年紀 心諗個細佬蠢又大野心
我自己生個醒目仔一齊搞眼鏡舖 賣多幾副Ray Ban提早退休數吓銀錢好撚過
佢都好高危 佢自己講係街數用黎債填債 靠之後個市返黎先甩到身
佢全部仔女都覺得做大咗就無謂吓吓All In
係個細仔死都要玩All In 反而老豆就係鍾意呢個冒險精神
個仔幫緊佢老豆執手尾
佢老豆俾佢玩撚死就真
訓啦鄧耀昇
會唔會係想切脂離港?
依家咁嘅局面, 外資都賣商廈啦!
美國佬一賣資產就已經俾咗個無形訊息
要走路梗係賣晒嘢至走, 冇可能全部資產都係銀行數
佢唔係李氏家族, 業務遍佈全球, 淨係執包袱就可以鬆人
酒店好好地做掂一間先再買下間咪冇事 係都要多線發展。
要google先知嗰度有廣場 不嬲直行直過 斜對面兆萬出名好多
佢要一次過all in,又無酒店經驗先玩死自己,如果肯買住一間試下先,輸咗都無咁傷
明顯啦,係連仔成日怪人二世祖敗家

呢啲大deal,佢死鬼老豆點會唔話事借爆
因為有明將
同Nokia,SONY (包PlayStation) 及Motorola 電訊數碼特約維修先咁多人

都係波叔收購之前嘅事
屬遊客必到打卡潮地
究竟波仔豬咗幾多
早幾年真係勁多傻鳩奶鞋底
我懷疑真係有pr
硬係有人會主動同佢含撚
我知你好嬲,但如果回顧一下海濱廣場,唔係佢堆野唔肯平租寧願吉咗佢去頂住香港成個商舖市場尺價,根本姓李,領X同舊世界一早就已經俾銀行call loan

用返JW前男友業績就明,根本商舖2014年已經半收皮

https://youtu.be/Vo5-kgDjB38
我成日啲富豪話蝕幾百億幾千億但呢堆人身邊都係抄狗勢力或模仿抄狗勢力
只能夠講蝕得其所
我成日網上見啲富豪話蝕幾百億幾千億但呢堆人身邊都係抄狗勢力或模仿抄狗勢力
只能夠講蝕得其所
唔係淨係唔好彩 眼光根本係差 佢講到明搶低價酒店係睇中自由行

當時自由行土豪式消費嘅勢頭一早過晒氣

自由行轉晒做水貨即日遊 佢搞自由行深度旅遊 想吸引佢地留多幾日根本無市場

covid只係加快滅亡嘅一陣風 失敗嘅火種一早燒起咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞