[又放] 鄧成波家族放售旺角銀城廣場及荔枝角美孚廣場

165 回覆
99 Like 3 Dislike
唔係撞正共產檔治港
佢都唔會曾經有過百億身家
老破果陣時咪知囉
就算有,你估班債權人會唔會逼佢嘔返出嚟?
岩唔哂
佢兩父子 當年高位唔識驚唔識走
誠誠廿幾年前見到共慘檔開始來料
頭十年共慘檔派糖,心知唔對路都密密步處走資。睇唔到人地糖衣陷阱跟共慘檔一齊搭沉船淪為黨韭菜。怪就怪自己眼光差
玩左咁多年都賺
跌市+加息之下 手頭上成堆未找數嘅物業
俾人壓價都要賣
你將佢睇成係一個打工皇帝
生出嚟就係不斷幫公司賣嘢嘅人囉
地產佬真係吸血鬼
大家打一世工都未必有一億
真係躺平算撚數
講真咁大條數一定老豆話事
銀城係咪好貴租呢?地點咁旺連pizza hut都唔租租旺角道口,反而又無食店租果度
仲邊有買家夠膽買
幾百億身家都可以一個敗晒,波仔都算係香港第一

敗家仔第一☝🏻
其實你唔知個故仔就唔好拎依d新聞當左係全部。無錯,依d酒店係佢個仔買,但波叔成個家族根本無人想發大黎搞,佢地識鬼做生意咩。

但最細個仔,呀波仔同波叔講,想做生意,就同老豆sell橋。正常的老豆就應該好似新馬師曾咁,叫鄧兆尊做二世祖玩女人,因為佢地根本無做大盤生意的經歷和能力,點撚知波叔一知個仔想做生意,唔知發咩神經(依個我估佢係想擠身上真正上流社會,因為其他家族根本唔會覺得你係識做生意,只係炒賣叻),想臨走之前幫個仔發大黎搞,幫佢碌盡人情卡,借到盡。

你用下腦,正常都知,波仔佢乜撚野料呀,班banker點撚樣會show佢,全部撻佢老豆個朵黎做deal架啦
叫得信託可以點逼
輸少當贏 落雨收傘
集中埋一兩個到老破
family 借車借樓
生活不變
有明將 (韓日燒)
劏場一個 啲舖細到
你自己都識講
呀波仔同波叔講,想做生意...
再睇下我一開始#11講乜?
另一個項目則為美孚廣場,位於美孚新邨四期,美孚新邨為香港規模最大的私人屋苑之一,由99座住宅大樓組成,共分為8期,總伙數約1.3149萬個,粗略估計美孚新邨內的人口已有約4萬個,本土消費強勁。是次物業總建築面積約4.6357萬平方呎(未核實),物業租客以民生、餐飲及零售行業為主,主要大型租客有麥當勞、薩莉亞及渣打銀行等,

呢個死場只係得呢幾間舖同埋老麥隔離間兩餸飯先有客咋喎。
眼光差唔大問題,因為可以跟誠哥
誠哥咁有眼光,下面咁多叻人,跟佢做就最好
老老實實佢呢d業主淨係收租不作為 咩場都變死場啦
其實有咁多舖,點會in 晒香港,可能仲有好多外國物業揸手呢
賣極都有
以為你之內幕 但睇見你嗰句用下腦正常都知 原來你係鳩噏當秘笈
其實佢係見到個樓市會不斷向下, 所以不停賣樓? 還是有太多債?要賣樓還債?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞