匈牙利將尋求退出北約支持烏克蘭的行動

100 回覆
33 Like 97 Dislike
在俄羅斯入侵烏克蘭期間,匈牙利一直試圖阻止西方和北約對烏克蘭的支持

北約夠話個個 2%,有幾多侵上台前係,其實個個都搵 jetso,現在要比錢,當然想縮。而且係支援非北約國家
踢匈牙利出北約啦
不如退出北約啦
次次都係你
越南政府而家勁親中喎
匈牙利軍費又唔係多 又要威
退出就冇哂利用價值
最好快啲退

諗起鄧伯同Jimmy仔呢幕
明明係近平格勒
Excuse you
人哋都額頭寫住生意佬
你盲睇唔到者
orban條友越食越肥
orban個大肚腩肥到就嚟有咗fuckputin私生仔同私生女

烏克蘭人、波羅的海三國人同芬蘭人個個都祝orban快啲爆血管同心臟病發
同埋親支
匈牙利青民聯班同匈奴班極右
仲屈烏克蘭屠殺烏南同烏西匈牙利少數族裔

orban同極右匈奴想食埋烏西,匈牙利新納粹橫行,J大奧匈帝國,Netanyahu條撚屌當睇唔到

唔怪得連Trump都唔鍾意Netanyahu
在俄羅斯入侵烏克蘭期間,匈牙利一直試圖阻止西方和北約對烏克蘭的支持

匈牙利青民聯同匈奴班極右
仲屈烏克蘭屠殺烏南同烏西匈牙利少數族裔,唔俾匈牙利裔效忠匈牙利反烏,orban有同fuckputin傾過瓜分烏克蘭,只係fuckputin俄羅斯長貧難顧幫唔到orban

orban同極右匈奴想食埋烏西,匈牙利新納粹橫行,J大奧匈帝國,Netanyahu條撚屌當睇唔到

唔怪得連Trump都唔鍾意Netanyahu
一向都係 出錢都係得幾個大國
快D退出.
一退出大把理由踢佢出歐盟,

政治變色龍最無恥
樓上有人講過一條問題
匈牙利有通水俾俄羅斯嘅風險
習近平訪匈牙利 國會議員號召穿維尼T、拿青天白日滿地紅國旗迎接
https://lih.kg/bJCEroV
#40 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

歷史同民族原因問題
匈牙利阻撓瑞典入埋北約
orban已經放晒水俾俄羅斯+白俄特首盧卡申科左右開弓喺波蘭、立陶宛、拉脫維亞、愛沙尼亞同芬蘭北約邊界搞小動作,俾時間俄羅斯將亞美尼亞嘅一批俄軍102駐軍調去做俄羅斯大後方侵略埋摩爾多瓦

匈牙利青民聯仲拉攏格魯吉亞夢想黨嚟拾烏克蘭
以為Zelensky會啞忍,點之烏克蘭人同Zelensky團結一致一齊反埋orban匈牙利青民聯班極右,orban FF自己有俄羅斯撐腰(同埋有波蘭PiS小鬧orban大幫忙)就大撚晒

格魯吉亞夢想黨係親俄貪污腐敗政黨,格魯吉亞夢想黨創黨主席+成班高官同俄羅斯有路,格魯吉亞政府扮強烈譴責俄羅斯同支援烏克蘭

格魯吉亞人真金白銀援烏反俄+民間出埋格魯吉亞志願軍去烏克蘭抗俄
踢佢出北約啦
賤種嚟
orban同匈牙利極右偶像

fuckputin
盧卡申科(2020新白俄省省長)
netanyahu
*Trump
*阿利耶夫(阿塞拜疆大獨裁者)
*Erdogan(土耳其威權總統)

你好似火雞咁位置有戰略價值咪得
匈牙利
塞爾維亞唔係北約同唔係歐盟
Vucic點親俄親支(*塞爾維亞都有放水南斯拉夫舊武器俾烏克蘭)
塞爾維亞都影響唔到歐盟同北約成個抗俄大方針

但匈牙利係正式北約歐盟會員國
orban唔單止燒到烏克蘭(夾埋以佬Bibi屈烏克蘭係neo-NAZI,生安白造屈烏克蘭人同Zelensky迫烏克蘭猶太人+烏克蘭裔以色列人學烏克蘭文)、摩爾多瓦(笑羅馬尼亞窮親戚)同格魯吉亞(同格魯吉亞親俄貪污夢想黨一齊聯手迫害烏克蘭,仲想格魯吉亞夢想黨阻止埋格魯吉亞人+格魯吉亞志願軍出境去烏克蘭抗俄),仲燒埋歐盟同北約身上

orban仲想bam埋北約增兵立陶宛、拉脫維亞、愛沙尼亞、芬蘭同瑞典plan,orban只留低增兵波蘭一個plan喺度,orban小器簿唔妥波羅的海三國同芬蘭瑞典成日屌柒匈牙利極右迫害匈牙利LGBT+抗俄疑支嘅左右翼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞