匈牙利將尋求退出北約支持烏克蘭的行動

100 回覆
33 Like 97 Dislike
北約花式笠水 真係好垃圾 不如執柒咗佢啦
呢個世界係靠邊站
你踢走人
佢一係玩中立,一係就埋中俄堆
咁佢有冇能力咁叻玩中立?
佢一埋中俄堆,俾俄佬駐軍放中程導彈
成個西歐分分鐘係射程範圍入面
其實依家俾軍備仲平過兵臨城下要出人出錢出彈打,就算三小國都係照咁推 今次俄佬戇鳩第一次推唔冧烏克蘭啫,打到波籣你咪又係要出兵匈牙利2023軍費先加返上2% 之前得1-1.3%啫係維持軍備都唔夠錢
咁似哈里王子
想要王室身份,又唔想做王室任務
匈佬啲極右恐怖過美國佬
匈牙利右到我都頂唔順,點會左膠
佢意思係話唔參與北約國家領土以外嘅戰爭
同德國佬一樣
我覺得係心理不平衡
匈牙利為咗入歐盟 花咗好多功夫
用咗十年八年先至獲批准加入歐盟
而家烏克蘭比人打幾嘢就入到歐盟
所以唔ger烏克蘭
匈牙利、塞爾維亞同白俄依啲歐洲毒瘤
做你老公但唔洗俾家用
做你老闆又唔洗出糧
打漏左,極左極右一齊扶,等人地係佢地國內打生打死 miss 晒外面發生既真正大事
望下匈牙利喺邊先啦..如果可以隔住烏克蘭都打到佢,咁匈牙利無必要繼續支持烏克蘭
特朗普既玩法唔同,佢可以同普京虎口奪食,
將匈牙利變成親美。但呢套唔係人人玩得轉。
有別於 EU UN
NATO 初衷就糸 以武止弋

匈牙利 依家咁同危疾保險冇分別:

sell你果陣講到保障呢樣保障果樣
理陪果陣總糸搵到你漏申報所以唔賠
所以佢係利用緊自己既地理位置去拎著數。之後仲有唔好唔記得佢背後個大佬係德國
Orbán 有名匈牙利特朗普,兩個關係好好
土耳其
問題係西方世界所有政客而加係無一件夠 pop 會射飛彈

就連做份 policy 生多粒飛彈比烏克蘭肯幫你打都搞唔掂啦

會話「呀,好忙呀,我要繼續做多啲政策利好 LGBTQ+ 同埋綠色能源仲有福利,大家唔洗打仗好好,最好連坦克車軍車飛機大砲都唔可以用油,會污染,呀屌,軍隊都唔需要,世界係和平既!」咁樣喎
咁其實咁講,西歐各國除左波蘭同英國外,其他國家都一律只係 under 2% 軍費,然後用多左出黎既資金去發展商業仲要野野去依賴敵人既資源肥自己,再屌柒你「你做乜揸刀揸槍呀,人地好好賣我平石油平天然氣呀,你自己柒左搞商業搞得衰炸」就正正係法國同德國係國際關係上無恥既幾十年
Pest
之前個個當美國水魚
所以英國脫歐真係啱
大家利益都唔係同一條船
對面話射核彈就粒晒水
打左兩年半淨係軍援都未夠得掂
退出咪得
因為個現任總理
除咗親俄 (已經唔記得晒當年匈牙利革命幾慘)
又篡改歷史 起個濕鳩紀念碑聲稱係二戰受納粹所害 當人傻㗎咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞