其實政府既薪酬調查點做?

61 回覆
11 Like 41 Dislike
樓主淨係想聽到佢想聽既野, 唔岩佢心意既野永遠都係當睇唔到
鬼叫你入唔到政府做,咁叻咪考入去pro grade,講經咩
迷思:點解政府工咁荀都keep住有空缺?
乜你覺得政府工程師真係做工程咩
個個都係做PM數都唔識計啦
連登全職反公務員果班社會精英
好多件都係好鍾意自己作啲數字黎當真理咁反
比左正評

但都要屌下
無人問咪你自己講囉
通埋不嬲都有人問
都唔知 幾時先追到
有無諗過政府高人工吸走左一班人
你出面先有4萬幾
如果唔係政府搶人搞到出面唔夠人,出面個市肯定仲差

professional grade其實好公平
每個人都可以apply
你入私人pm人工都高,好景仲有大份b仔
個情況係client side in general都係高過consultant
唔洗自己落手計姐
好既pm要識做人做事有solid technical background
一個好既pm成單job係會smooth好多

If you can beat them, join them
唔係淨係幫自己
係個行業需要多啲有料既人幫手睇住單job
唔好俾劣幣驅逐良幣
佢有咁嘅眼界就唔會出個咁嘅post 啦
算啦 ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞