彌敦道亞皆老街十字路口的士電單車相撞 造成2死3傷

673 回覆
187 Like 13 Dislike
伯:我路過㗎咋
同問
之前睇過外國啲研究講過,
其實超過80km/h 撞起車上嚟 個頭盔有等於冇, 做唔到佢應有嘅保護作用
人地moto gp 成套人身安全設備成百萬,有曬甲,安全氣囊同埋有緩沖區,滑行卸走好多撞擊力,望落去好似好嚴重,不過大部分都可能得少少傷,可能無咩事繼續揸車,最多骨折,好少會死人。比賽場仲安全過道路駕駛
如果係曼島TT就街道賽道,真係危險好多,
更何況道路駕駛,身上除左頭盔就咩都無,硬食撞擊力。好似超過50公里,死亡率就係倍升
有無車cam片
想睇吓點撞
都係睇你身裝備夠唔夠,落場大把重炒得重快都冇事啦
一係26快一係的士狗快既姐,撞到飛晒出去喎
GP嗰套甲個airbag 0.1定唔知0.幾秒就有反應會即刻充氣保護個車手 高科技嚟 普通人唔會著得到啦
岩岩開車經過葵芳上青衣條橋,見到有架DC右邊車頭撞到散晒,隔左15米左右有架7人車又係右邊車頭撞散左。有幾架救護車,有人上擔架床,好大陣像。唔知咩事,估計係其中一架衝燈。
電單車衝燈喎
好撚憎呢d傻狗26司機
搞撚到好多人以為26好危險 好易死人

明明一堆死窮狗MK閪係度亂7咁揸26 加埋南亞堆廢人26車手 搞到一般人對26印象好差

咁撚窮坐巴士啦你老母 揸電單車扮型 日日泊街死垃圾
早排見到架26一轉彎就因為地下濕跣低左
好彩佢係讓線出黎所以車速好慢
又好彩佢前後左右都冇車
最後佢同女乘客都只係擦損咗
但係其實個女仔腳眼都損到見到肉
睇到都痛
真,26的確風險會大D,但最危險係個人態度
佢如果正常揸當你50+10咁撞點會死
又正如上個月屯公架civic type r,你亂咁黎就算46都係會成車死曬
睇過條片似係學牌仔唔識咩叫反馱 唔知道架車要向右轉其實要向左擰 SR又黎剩係識望住架巴士唔識望遠 得幾秒時間就炒左埋去

電單車係好危險 危險在唔係皮包鐵咁簡單 係生死一線要做既野完全違反生物本能 你一野踩BRAKE就無左抓地HIGH LOWSIDE都會玩完 又唔可以望住要撞既野 又要控制好架車油門同車身既角度 個身體又唔可以硬哂要配合架車既動態
果單直頭on撚9啦
揸26基本四面八方都唔應該有車
佢同架旅遊巴平排上斜 入哂盲點位 想點撚樣
有冇source
有無車cam片?
有人買咪有人賣囉

你咁勞氣做咩?
由源安街去MK嘅速度
其實揸電單車都係想咁啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞