Whatsapp有冇得禁止人哋錄音比我

214 回覆
2463 Like 15 Dislike
真係好撚煩,有時想聽返個message 都唔知邊撚個先係,send 百9 幾個message 黎
我上司錄音比我都唔聽,我直頭話我手機有問題
通常都係d 自我中心既人 先會鍾意不斷錄音俾人

佢地只會諗慳到自己時間、方便快手

唔會諗到你ee erer ....將兩句表達到既野迫人用一分鐘去聽
我一向唔聽唔覆錄音
threads有
懶囉 所以先咁乞人憎 唔想自己麻煩就麻煩其他人
Same 最撚憎人錄音
本身用文字打返key word就search到相關既野,錄音又搵唔撚到,又唔可以一秒睇到重點,次次都要重新聽過,嘥鳩晒啲時間
忙緊嗰陣收到文字whatsapp,睇preview就知道使唔使即刻覆,重要定唔重要,dllm錄音又要我拎部電話上手黎聽,聽完未得閒覆又話已讀不回
仲未講嗰啲”喂喂你做緊咩呀” “好吖okay唔該晒”,已經有埋語音輸入黎服侍班契弟咖啦,係要錄音,自己打隻字/講完proofread三秒有冇咁撚難呀
啱呀,想佢都覺得煩
用返voice message 拉長佢重覆問佢係咪想點點點
或者一日後打返佢段說話出嚟做一次confirm
我都好撚憎 煩到嘔
笑死
block 鳩佢
Dododododododododoooo
delete media for everyone. 跟住錄一次delete一次。
如果係30秒內果D都忍鳩佢
對住D講1分鐘以上果D冚家鏟
我會用返VOICE回佢, 不過專登頭30秒同尾30秒得背景聲,
對方係醒目就自然會明, 對方死都唔肯打字既你講乜都無用,

試過有同事極端到係群內話某人屢勸不改, 依家DEL WHATSAPP, 有咩事用公司EMAIL聯絡
公事用公司email好呀,我諗好多人都冇公司出嘅電話同no.
早排有個post 有人問公司block咗WhatsApp web點send 啲file去電腦用私人電話做公事真係慘
#女人係咁
但我覺得an機無9成都有8成半
我都係開心使用中
不過唔support廣東話
試下錄音比佢聽
直接講聽唔清
叫佢重覆講
本身睇幾秒就理解到既內容,要人浪費幾倍時間去聽晒d 錄音。有時仲要係n 段錄音,真係煩撚煩
同意,錄音撚全部死全家
教佢語音輸入
冇原則, 自己決定
你可以同個客講唔包聽錄音乜都唔包, 個客最多咪走

你有數有生意, 叫個客就返你轉頭都得
你冇數冇生意, 到時比公司屌到傻閪都唔怪得人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞