武漢新教師學習團最新消息

215 回覆
339 Like 12 Dislike
除咗施sir,個個都係victim
正解上面講公安執法又係公安既錯,網上討論又話欺凌,教育局官員保佢返港又係教育局既錯,媒體寫新聞又係媒體既錯,團員私下討論又比Miss話有違師德。
一定要企施sir嗰邊咩
士撚但啦,話撚知你地死鳩晒
喂,我地呢到只係講事實講新聞討論意見,唔會煽動任何人做不理智行為
本身新教師學習團已經好自由,冇規管由得你自律自己管好自己,點知今次玩攬炒越玩越癲
你呃到學校啲細路仔以為你好人,但呃唔到成年人囉
sor平時好少講中文
慘到
屈鳩人冇成本
屈鳩人果幾個袋袋平安
連燈仔個腦:
一見短袖子,立刻想到白臂膊,立刻想到全裸體,立刻想到生殖器,立刻想到性交,立刻想到雜交
喺支那講自由
未睇下教育局嚴肅跟隨後我地有冇屈佢
係囉,比自由老師,施sir就用咗嚟叫雞
唔鐘意咪辭職囉無人唔比你遞信
你同班廢老藍絲一樣思想
駁唔到就「唔鐘意咪辭職」
一句講晒要罰邊個
散播謠言嗰個 定係叫雞嗰個?
你都on9
屌你老婆 和尚收工食狗肉都得啦
Cls
唔啱聽就話人廢老藍絲你鐘意喇
咁你係呀麻
討論駁唔到就叫人走

咪同班藍絲廢老一樣 唔鐘意香港咪走囉
屈?你睇睇:

1. 俾公安扣足一日,係足一日,唔通間嘢好大好多人,要排隊等查一個望落無辜嘅人?

2. 施sir有咁多日、咁多機會,都無講自己無做過,嗰啲學校澄清、女同事聲明都係無提及到。

3. 教育局話嚴肅處理,你估講玩?

4. 下一團武漢團即刻要玩門禁,你估教育局貪屎忽痕無嘢做?

係呀,全部都係環境證供,無公安份口供、無足浴店收據、無CCTV,香港玩無罪推定,施sir係無罪,但同一時間,就俾咗位施sir去偷雞作故仔囉。

成件事連累咩人,同你數下:

1. 要突然留低同佢執屎嘅教育局人員
2. 信咗施sir個故仔而出咗封學生通告嘅校長,綁架埋全校師生(個危機處理到咁,我都好懷疑佢之後仲有無得撈)
3. 衝出嚟嘅女同事(之後要唔要再一次實名say sorry?)
4. 為咗施sir而喊嘅同學(如果你信女同事封聲明,嗰位同學隨時受到二次傷害)
5. 今團武漢團嘅教育局人員,直踩到夜晚都無得瞓
6. 想係武漢夜繽紛一下嘅新老師

背後仲有大把人involve落去,一係要同佢拆彈,一係要同佢開file。一人叫雞加逃避責任,眾人受害。
咩叫駁唔到你出政府糧係要比佢揸春袋㗎喇,之前要宣誓已經知喇你宣得誓愛國就要擁護政府政策㗎喇,你繼續做咪求仁得仁囉
施sir去按腳仔俾人捉到怪得邊個
正如其他行業放工屌學生妹真係無乜問題
你做老師就自動自覺行遠D啦
係香港做得老師就預左
鬼叫你個人廢 只能夠縮係學校袋MPS糧
教育局點做野你有撚say 咩
教育局D人咁得閒跟團?
老師係算係特殊職業,社會對佢哋既規範同要求係高啲
所以佢哋起薪點都高一截
職責嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞