有冇人替馮允謙感到不值?

67 回覆
115 Like 39 Dislike
唱歌勁有懶音
唱live 又flat真係聽唔入耳
仲care 呢啲獎
幾好聽歌list長期有佢歌,不過無咩人討論都無咩人討厭
最記得佢造星4做評判
然後為個垃圾女”rapper”淘汰而感到不值
講到條女好似稀世奇才,懷才不遇咁
明明條女啲rap勁撚尷尬 勁noob
從此之後我就好撚懷疑佢既音樂taste
咁點都係對歌手一個肯定同鼓勵黎
同意 covid個時係咁loop佢啲歌
正到
https://www.youtube.com/watch?v=GAkKZgz2Zrs\
國外聲樂老師覺得jay fung好過mc
到佢紅左連登又踩佢㗎啦
林家謙都唔係明星相
但佢係個成功嘅音樂人
The end of the conversation
其實真係喎
論音樂造詣JF真係識作曲,係唱作
MC係主打唱

如果鍾意聽抒情歌其實Jay Fung啲歌都正
呢個係一定
不過MC個風格係岩香港人口味d
但我真係唔鍾意佢把 同埋個阿叔油膩感
老實講,佢呢條片係咁撚聲,chor聲,唱得好油膩
如果佢個唱腔係咁,咁佢真係唔係一般大眾流行曲既style
變小眾都好正常
冇計香港就係賣人設先
佢份人又咁斯文又靜
自然冇其他人咁鮮明
啲記者同social media想揾啲funny 啲野講下都冇
唔通下下講音樂,都冇人想睇
係喎,見佢上100毛仲強調緊自己中文唔好
心諗你收皮啦
Ian唱live 就柒味 走音王扮才子
202幾年,都重覺得鬼聲鬼氣,唔識中文係型過人,真係out到當自己王敏德?抵佢紅唔起
唱埋啲歌首首例牌要loop一句、rap一段英文
所以聽歌唔係只係唱功, 感情共鳴位都好重要
遠在眼前去到給缺席的人唱首歌果段時期好正
果幾年拎唔到男金真係鄧佢好唔抵

但呢2年既歌真係搞唔掂呀
給你幸福 所以幸福 呢d歌真係loop唔落
香港唱RnB 同英文歌黎講,JF 一定係最好
但MC 可以carry到更加唔同曲風
屌佢嗰首因愛次罪名,成首歌個好似照抄狂人日記咁,尤其係中尾段慢落嚟再快返嗰度,成個arrangement駛唔駛抄得咁足
兩首都係王雙駿編曲,但我唔覺得似
豹哥咪話入行咁耐佢無首big hit
不咩值,撈左咁多年都撈唔起實有原因,廣東歌市場唔岩佢又死要做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞