有冇人替馮允謙感到不值?

67 回覆
115 Like 39 Dislike
我覺得佢作曲同唱功喺香港主流嚟講都係少數完全唔失禮。但睇佢首新歌出咗成個月個view都未到廿萬,林家謙同期推出個首乸型式咦咦吟吟可以吟二百萬。

https://youtu.be/ZmW7Ben-2w4?si=bC6Pnr_X6r4GTPb6
上面唔係新歌 係之前嘅live 翻唱brubo mars 呢啲咪唱功
馮允謙真係好正,啲歌好有風格又好聽,幫人作其實一聽都知係佢,不過個人太斯文
佢返大陸唱歌可能得到更應有嘅尊重
無星味
林家謙會有? 講到尾係佢啲歌詞唔夠傷春悲秋 無病呻吟 係香港要呢啲嘢先紅到
唯一衰喺個人悶,唔識炒作,冇咩新聞同宣傳

假如香港冇【樂壇革命】/ 仍然停留糸【翡翠樂壇】
好多人應該分唔到 馮允謙 同 張天賦

佢哋真係樣又似聲又似
路人樣,無定位就係咁
佢作比lan d sweet 歌佢自己唱就有陣7 味,lan 唱就好sweet
比mc d 歌同一情況,mc 唱就有陣fuckboy 味
笑撚死
雖然好mean但其實你講得幾中
可惜呢個係吹奏po 所以你食哂負皮
其一
其二係佢唔識中文, 自己同聽衆好難投入
不過佢嘅歌係好聽
Ian就死撚開啦
佢啲歌好正
但唱廣東話始終差啲
同樣回流嘅林奕匡唱廣東話都無呢種感覺
同樣係有眼耳口鼻,同樣住過加拿大就係似?
條友撈咗十幾年,都重覺得自己鬼聲鬼氣係賣點,啲歌搞到唔中唔英咁,其實呢個賣點先係佢上唔到一線嘅原因
大把歌手陳伯嗰啲咪又係外國大,邊有人硬係要次次出嚟都要話俾你知佢唔識中文,講嘢唔正唔知啲中文詞彙點講咁嘅款
諗返佢自己最紅嘅係咩歌?

香港人鍾意聽咩歌就作嗰啲歌,唔好搞咁多另類嘢
推今年男金
live係現今男歌手最top
問題佢近呢年啲歌都唔係好得
山旮旯同思念即地獄嗰兩年就真係全盛期
同phil完全一樣
tvb味太濃
認同,無得駁;根本唔撚同level
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞