今日收到個詐騙電話,騙徒唔小心send左自己個定位俾我。佢個定位竟然係香港槍會山軍營?!

341 回覆
3407 Like 25 Dislike
其實d 騙徒..俾多d 成本用番純真廣東話人黎演, 成件事既成數點都高d. 係都要唔咸淡結果大部份人一聽就有介心
之前喺緬甸kk園捉咗咁多人,你估為乜
早排好多餐廳都收到類似手法既詐騙電話,其實有大陸口音已經知咩事
我係公司都收到過類似電話, 但問多幾句叫佢比聯絡人名同電話就CUT鳩我線
依家的我諗我應該唔會報驚。因為我諗警察都唔會捉到任何騙徒。只好時警惕自己同提醒身邊的人。
本身諗住叫你試吓佢哋敢唔敢報
諗諗吓哂鳩氣啦班垃圾淨係識make noise
點解要你入數比佢
網上騙徒多如天上繁星
你知道得太多了
國家機密
1. 廣東道官立小學教職員林先生 97650727‬
2. 领爱医疗器械旗舰店 負責人 54191961
3. 香港專業復康護老中心職員陳先生 59264923, whatsapp ‪64005126‬
4. 麗澤中學李校長59236542

麗澤中學個校長真係姓 李
但學校聯絡電話係27213086
https://www.laichack.edu.hk/CustomPage/openInIFrame.aspx?webPageId=2&v=202405240637
老人院輪椅上個月(阿旦)鄧洢玲都上咗報
啱啱扮完國安冇改返定位啫
唔識睇篇文睇啲evidence 架咩

我覺得好可信wor
洩露國家機密
鬼得過d人開post開到起底碌唔到落底?
好人好者日日上連登開post?
入邊又係林生 可能同一個人嚟
小紅書只會focus喺流量密碼「香港物價真貴」,「香港服務態度真差」之類話題,完全唔會理會「中國人在香港製造騙案」真係多得你班契弟唔少
軍營=kk園?
解放軍人工咁低,好明顯要做兼職幫補收入啦。所以話點解電騙d騙徒有晒個人資料唔通真係d人唔小心流出咩,緊係d攞到個資料嘅機關入面嘅人兼職做埋嫁啦。
呢一年好多呢類學校/公營機構訂購貨品詐騙電話
多數google學校名再打去校務處都知道係假既
因為好多都需要出報價單/入標書,官立更甚唔會貿貿然就咁打去公司到話要買乜野
之前係carousel俾人呃咗千幾 有哂電話銀行户口都同我講話拉唔到人我都算鳩數當智商稅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞