NOVO LAND兩房銀主盤510萬沽 兩年貶值兩成  呎價1.22萬

170 回覆
31 Like 4 Dislike
2年未夠就斷供照計偷雞租出去應該無咁快死
聽佢哋講就奶嘢, 仲好意思笑樓淡黑心
買NOVO 係咪真係聽左班打手先去買。
有少少燈你地可憐
計埋啲回贈合約價52x萬418呎,即係12.5k呎,其實同1A期唔差得遠銀主盤條友應該揀哂送稅又剩攞到盡,個合約價先咁貴
呢個係咪之前比大新追數上FB問人0個間?
novo 算唔算連登最多人討論十大屋苑?
老是常出現
上google map 睇下個位置都知狗也不屌啦傻閪
仲有510 萬
因為連登仔大部份人都係住大西北,自然特別關心呢頭既屋苑. 你睇Koko Hills,University Hills蝕得仲甘但係連登係無乜人講,就算康城劈價啲人都會攞Novoland講
我自己覺得因為屯門係一個自成一角嘅地方,基本上要乜有乜就業機會都已經好多,所以住開嗰啲人真係唔會諗住出嚟,所以一定有好多捧場客
PS唔係住屯門,但都成日去屯門行
係有咁多就業機會, 啲人邊洗日日逼西鐵出市區
今次終一定係有班人要出去市區返工嘅,但係如果區內搵到食就好好住,因為其實要乜都有有啲市區冇嘅嘢佢都有
都係, 如果搵到份工返屯門, 唔洗出市區

就算住novoland, 都係屯門半小時生活圈
同埋屯赤開咗之後有一班返機場嘅人會揀屯門,因為都係20分鐘車
估唔到呢個垃圾閪盤賣12200 一尺 ,跌唔穿一萬 仲以為銀主盤實大跌
去到邊都見到狗餅你
大西北大停電
全個連登變哂屯元天討論區
廢中無所事事, 靠上連登搵存在感
屯門,狗餅你好熟啦
果度係咪就算12000尺都仲係overprice好多
一開始提出雙站優勢呢條撚樣真係要死全家。咁樣誤導人
明明搭車去兆康西鐵站都要10分鐘內
去屯門市中心起碼要15-20分鐘

照呢個理論
隨便搵個九龍區地鐵站都可以有10站優勢
講唔上overprice好多嘅

優點缺點擺哂出嚟, 贏SHK但係位置衰, 如果要出市區返工真心不了

樓市點睇都升唔起, 唔趕咪睇定啲先, 反正大把新盤排住隊出
屯門多數睇巴士
就算屯門2哥卓爾居都要行7-8分鐘先到西鐵
K54 7-8分鐘就到西鐵 係佢地觀念上係差唔多
我地外區人唔會明
2哥卓仔其實搭巴士唔方便
果時啲AA吹到咁大,話有30、40%水位,即係17000、18000銀一尺,我就問啲AA用17000、18000銀一尺買唔係鐵路站上蓋既大西北盤?你覺得有咩人會買?我當屯門既用呢個價我直接買返屯門站上蓋唔好

個AA之後就嘅嘅嘅食哂螺絲無聲出
然後再播一次錄音帶「唔係呢,真係有好多水位,買就即賺」
Novo Land 咁都算兆康?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞