NOVO LAND兩房銀主盤510萬沽 兩年貶值兩成  呎價1.22萬

170 回覆
31 Like 4 Dislike
屯門兆康新晉屋苑NOVO LAND新錄銀主盤成交,美聯聯席區域經理李進豪表示,有關單位為為Elverum 1座高層單位,屬實用面積418方呎兩房戶,享開揚山景,據悉以約510萬元易手,實呎1.22萬元。 

翻查資料,原業主2022年8月以約657.53萬元一手購入,據悉原業主去年因斷供單位,而被銀行接管成銀主盤,意味新成交價,較兩年前原購入價貶值逾兩成。 

物業曾於今年1月曾推出拍賣,當時開價560萬元,較購入價低97.53萬元或15%,實呎13,397元,惟未獲承接。據悉,單位近日獲新買家以約510萬元承接,實呎1.22萬元,比同類單位價位520萬元稍低2%。

Lion哥點睇
銀主 唔計
Elverum 咩名嚟
北歐地方名, 覺得型啲掛
Lion呢條傻鳩 講野黐脷筋 十個樓盤名7個都講錯
唔明點解幾個論壇都吹奏佢
記得果時好奇走去睇吓個示範單位,啲AA個個都鬥吹話新鴻基樓賣1萬三、萬四銀一尺一定賺硬

有啲離譜上黎仲吹到話有30、40%水位可以上到萬八銀一尺,果時比呢班AA吹出黎既願景入咗市既業主就真係喊出黎了

(當然買樓唔係包賺,樓呢樣嘢可升亦可跌,最緊要唔好輸打贏要
屯門已經夠遠,仲要又唔係市中心。 當年hard sell話係市中心真係笑而不語

仲有咁多傻仔走去買,真係唔撚明點解會有人接貨

有冇人解釋下呢度有咩吸引,又唔係平
御半餐仲癲,佢哋覺得以為必賺點解唔買

而家LYOS撻訂先嚟諗移民,一早諗移民話唔定係UK做業主,洗搞到損手爛腳咁走佬
大西北傻閪先住
新地黎緊開賣, 呢個呎價變左新指標
賣最近公屋嗰棟 又要劈了
佢咁係咪都算銀主?直接同銀行買?
咁唔就腳, 又無乜配套, 咁都仲要實呎1.22萬元...
個條咩水魚...
唔係銀主 隨時賣到13-14k
癲到
點解唔用內地名

報國安先
雙站優勢 屯門樓嚟講冇屋苑贏到
班aa 為左賺佣講野真係滅絕人性
咁點解買屯門 買Yoho好過
輕鐵站+ 巴士站?
咁會變咗:

有關單位為為东莞 1座高層單位

唔算好近兆康,西鐵又冇位座。
又唔近屯門公路,又唔係屯門市中心

點解唔買龍門或者YOHO
雙站優勢即係兩邊都唔近
新地+大型屋苑+大會所+有新地既商場
瓏門價位爭咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞