大家點發現自己生cancer

184 回覆
93 Like 6 Dislike
認真個天要收你
你日日去check
就算唔係身體出問題
都可能因為意外死
真,驗腦,驗心,照腸胃,都大把野你玩
補充冇生,
但係都係個句,活在當下
唔好諗咁多喇
個天要收你,
身體唔出問題,
都會意外死
成日左諗又諗搞撚到精神病仲撚死
有一份剛出嚟做野買落既賠得10萬美金既危疾
同一份好basic既住院
我最後在公立醫的
想問吓最後用咗幾耐時間治療?
癌症post在連登會變成gay post
成日半夜會醒,就算訓天光都係6點醒,又訓番咁,好難連訓到7,8個鐘,同埋多夢,係咪GG
好多人以為好難中
其實每5個就有1個中過
係咪肚臍附近嗰啲?
但係點諗到去驗個腦
我都有差唔多呢d 病徵
d 醫生一係話疲勞一係話膀胱炎
普通bodycheck 又冇事
比我感覺好多醫生都係鳩估頭痛醫頭咁
搵個醫生會同你驗到底check 到係關腦事
8月中body check發覺有問題
10月中正式確診即刻開始化療
1月開始同步電化
2月中完成所有治療
自費出去check
其實呢半年我已經自費check 晒心肝脾肺腎女性器官
咩事都冇,我已經大包圍check
係唔明d 人點會check得中
個個都咁打爛沙盤問到篤每個器官都check
定有咩indicator 係大約睇到關咩事
因為佢d 徵狀根本隻隻大病都會中
點知係個腦
睾丸
想問下家族有無親人都係鼻咽癌?

有cancer既都無
隻眼唔舒服 跟住去照MRI照個腦發現的
咁又好老實講,好多癌症病人都炎症指數好高。
如果身體經常發炎係真係會引致好多病症包括老人癡呆症咁,問題係啲人就只會出現病痛先睇醫生,然後第一時間就要止咗啲病徵而唔再研究下有咩病因返少日工去做乜做物檢測就覺得少日假/少日糧/少咗時間做其他嘢/嘥錢,加上香港人生活不嬲都唔係開心嘅,又壓力大食無定時,其實好多都係連病痛都拖到最後到自己頂唔順先睇醫生。。。其實想搵錢,都要身體健康先享受到架,如果唔係搵埋最後一次俾醫生為乜
肯定睡前食好多煎炸野
屌 仆街
眼咩事
隻眼睇野要好用力 一開始以為唔夠訓 跟住訓左幾日 隻眼都係睇野好辛苦 跟住先去眼科 跟住CHECK眼壓 直情超過哂張紙 醫生就叫我去照下個腦 就發現左個CANCER
好似我情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞