【請珍惜耶穌】阿仙奴24-25季前轉會討論區MMMCLXXXIX

1001 回覆
11 Like 52 Dislike
xhaka輸兩鋪歐霸
意甲之恥咁撚勁
沙比都係半個哥狗派系,所以係哥狗對哥狗
遲早歐聯16強個個都係哥狗教出黎
達,沙比,甘賓尼,仲有冇
利華自己都打得差
好似阿仙奴破唔到密集再比人迫搶
冇啦 阿特蘭大應該季尾全勝 就會過頭唔喺第五位
似打波圖多啲 打拜係衰自己腳軟
恭喜 坦
沙維
唔太似,波圖壓迫強度冇咁高,速率都冇咁快,首回合主要係守half space,唔俾我哋轉身,但會放我哋喺後場猜,會俾我哋放長波但捉哂落點,而且阿特蘭大搏foul同揼波鐘遠遠冇波圖咁誇

阿特蘭大上半場打人盯人,即使利華喺後場猜波照全軍壓上,但後防就會暴露好多空位,所以利華好多first touch過頭波,上半場其實都有機會,可惜把握唔到;下半場阿特蘭大照維持高強度壓迫,不過唔再人盯人,變做睇位多,所以下半場利華用first touch 過頭呢種踢法唔太湊效,同時又猜唔鬆,下半場有種俾阿特蘭大睇定嚟食嘅感覺

不得不佩服阿特蘭大有咁強嘅體能打全場迫搶,呢樣嘢就係我覺得似打拜仁嘅原因,放你控球,放你猜,但不斷透過高強度壓迫同體力破壞進攻節奏,所以變咗有種“主動進攻但失去主導權”嘅情況

呢場都睇到兩個聯賽嘅風格,意甲玩壓迫、體能同防守;德甲就玩傳控、組織,迫搶冇咁緊,變相有較多空間用波,所以啱沙哥踢
托沙特是個固執的人,有時會與阿迪達產生分歧,但很快就過去了。
trossard again ole ole!!!

trossard again ole ole !!!

trossard again trossard again trossard again
ole ole!!!
好有說服力 16強贏葡超冠軍
再搞掂晒兩隊利
回購坦?而家仲識打埋左中堅
上個po成晚都冇人推爆
條友爭前四都唔夠
我地仲講要爭冠
球隊的凝聚力不僅來自總教練和隊長,在球隊巴士上,夏維斯帶領大家玩 Switch 的瑪莉歐卡丁車。賽前在球隊飯店,佐真奴喜歡看肥皂劇,隊友會調侃他消遣和祖母一樣。辛真高和賓懷特則喜歡玩UNO,巴西球員喜歡「Ludo」(一款卡片棋牌類遊戲,用骰子和籌碼在特製板上玩)。

沙哥
真哥狗都教唔掂拜仁 搵徒弟會教得掂?
拜仁隊波根本唔岩踢哥狗波
傻之前話佢哋成班人一搭車搭飛機就會拎部機出嚟玩Mario kart
坦都捧杯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞