黐撚線,中國啲房屋要咁撚樣裝冷氣嘅咩?

292 回覆
260 Like 17 Dislike
香港都有啲冇安全帶照禽出去

係冇佢咁誇張啫
嗰個位好似係樓上單位
澳門真係個個裝分體冷氣,幾乎冇人裝窗口
李+X 有名畀人叫吸血鬼,賺到盡
跟佢搵食啲外判,質素都唔會好得去邊
唔使睇當年
就算係而家都好多工業意外
爭在會唔會上新聞
咁百老匯好唔好? 定邊間先好
望落又幾安全喎
坊間會唔會有啲冷氣師傅,裝機時出估惑
啲喉咀專登扭得唔實,等佢容易啲漏,一兩年後再搵佢入雪種?
一係漏哂,一係唔漏
因為佢係高壓,基本上如果漏,通常裝完你除非唔會開,如果唔係開幾次一定會feel 到唔凍,即係代表漏左

而出面你話唔凍叫你加雪種就真係無咩用,因為所謂唔夠雪種,99.9999999999% 有地方漏,加完,隔一排都係漏
你係業主肯唔肯俾錢買幾平方尺方便冷氣佬?
如果放寬會唔會成班人改建潛建然後又係第二個閪位裝機?

不過香港都仲有棚/吊船 中國好似都唔多覺
睇佢地裝窗都可以唔起棚咁真係痴線
新裝冷氣,斷估樓齡唔高,灰已經甩緊
你真係唔好以為大陸仔買樓通常都係有錢人先得架
佢地絕大部份都係借錢買樓
既然都要借錢
佢地仲點會肯比錢人地去搭棚先得架
個安全帶又要裝又要拆
但係你一開始同最尾都係冇安全帶
不如唔好搞咁多野
個人響半空鑽唔入麻煩
而且唔敢搏,鑽得唔靚爆牆大Q鑊
Hulti,香港政府地盤指定用呢個牌子嘅電動架生同鑽咀

不過事實好多老細都偷偷地用大友,幾把無線大友石屎鑽等於一把無線Hulti石屎鑽。Hulti耐用程度係好好多,同埋力水都大過大友,如果想平又要靚擺屋企旁身,鴨記應該有好多Hulti老鼠貨
咁邊個搭棚比搭棚果個?
咪一鳩樣有機會死人
自己接job自己做係用得過

香港啲地盤一爆就成箱Hilti石屎鑽,啲判頭好肉坤
肉赤至真
有條獨立救生帶 做最後把關
其實呢條友叫做齊裝備+有手尾過香港啲所謂師傅好多好多

希望佢唔會俾啲豆腐外牆陰臭
如果漏唔會一兩年咁耐先發現

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞