黐撚線,中國啲房屋要咁撚樣裝冷氣嘅咩?

292 回覆
260 Like 17 Dislike
要怪就怪棟樓設計得差
韭菜人礦唔值錢的
hilti 野好力但唔好揸手, 唔太岩亞洲人既細手

紅M好揸好多, 同埋用落抵用又好用

而家香港好興既大有俾狗用, 無力又易壞

利伸地盤佬, 幾個牌子都用過好多年
其實唔係,佢動作係專業
但完全基於佢對棟樓嘅信心

有時佢D落釘位好牙煙,如果唔好彩係豆腐渣,佢就收皮,有安全繩都傷

有時佢在D本身有爆石屎/飾面嘅位照落釘ga
求解答 啲釘係咩原理 可以絕得實?
鑽牆有袋裝塵灰
完事抆返埋個窿

哩兩樣係特別欣賞佢,香港好多師父真係西到時撚但就鑽,鑽完就走,連人地易唔易消理都唔撚諗
想問果粒釘有咁神真係會食到咁實?
咁樣裝人工費收幾錢
佢套SSR爬山裝,係得嘅,而且係用得好輕鬆,佢又次次記得吹走D塵,ok嘅

但佢有時打釘在D得兩三吋嘅窗台頂/簷篷邊,哩下真係......可能佢事前判斷過係咪豆腐渣啦
直接掉落街換個部
佢屋入面已經攬大柱set 左anchor 做左雙繩系統,其實已經夠安全
MI 音樂響起
冷氣機支架嘅話入小型工程就得,依度又洗你一千幾百,個棚又一兩千,個工人又一千

加加下咪貴一截,依家啲冷氣又無以前咁襟用,諗縮數嘅香港人都係揀返窗口機
你望吓連登呢度班公屋垃圾都唔,佢哋攤大手板都唔做呢啲辛苦工
分體式響香港基本上你唔會/唔識洗外機,好易壞=維護成本上升。
搵人係咁意爬一爬出去外牆都好襟計,係而家新樓開始整個工作平台專係擺冷氣就好整少少
其實唔難
以前有個鄰居搵豐澤裝分體
室外機果抽喉成抽打餅劈响機頂就算
笑撚到仆街
hea撚到
起碼冇格硬cut短條喉先 太短會有問題
我係地盤做
通常屋苑搭棚都要叫人買返份第三者保險,保額應該1-3千萬,一般棚佬都會有包埋
睇片都驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞