黐撚線,中國啲房屋要咁撚樣裝冷氣嘅咩?

292 回覆
260 Like 17 Dislike
係, 新樓就算係舊嗰隻獨立冷氣機平台都要考慮安全

明明安全同埋舒適係可以有平衡, 講先進應該係可以有安全方法裝分體機

分體機好處 : 1. 靜
2. COP 高過同類窗口機, 即係代表慳電, 原因係窗口機太compact 好難散熱
3. 可以係屋企較中央位置出冷氣, 更加快涼同時又係慳電, 如果廳大用窗口機有排都唔涼
真正內循環
老鼠貨
睇下鴨寮街買唔買到鑽+叉機+電嘅老鼠貨,老鼠貨係平好多,不過新舊程度會有唔同

另一個solution 就係大有,一千蚊就滿足你三個願望
如果自己屋企用大有就算了
如果香港叫開既話 係用油壓鑽先岩鑽石屎 唔撚係衝擊鑽
片個d 咪20v 油壓 屋企鑽普通8mm 幾秒就入哂啦
拍片嘅地點應該喺廣東,聽到個師傅講屌你個閪
Search吓先
喂係咁架啦,你做得冷氣安裝師傅,係有責任去完成呢個任務
真,政府地盤啲絲剛由m10起跳,時不時又要鑽過牆窿,用到m25鑽咀以上,用Hilti力水大係著數

家用其實大有夠做有突
要盲反中呀
睇唔清 但似個啲防墜繩
因為個底都有舊類似電池既野
咁而家點先可以裝分體機?
係咪一定要棟樓外牆本身有個位可以放分體舊冷氣?
其實幅石屎牆夠力真係一粒都可以 其餘兩粒係當買保險 我見過啲舊唐樓裝狗臀架3粒鑽齊但一受力成幅牆連埋狗臀架跌落街
咁你講乜鳩呀?屌你老母。
以大陸黎講咪算係咁囉
仲想點
齊扣齊繩…連鑽牆都有個袋裝塵灰
我2018年個時係深圳叫人裝冷氣
12樓佢就咁係窗框攞兩條繩打繩結
兩條友就咁擒出去裝
仲叫我同室友三個一定要捉實條繩
仆佢個街個過程我地仲驚過佢
裝完忍唔住俾兩百蚊小費佢
屌你老母臭閪人哋問我可唔可以啊柒頭
我答唔可以唔撚得啊?賤種又衝出嚟搏屌
返屋企含你老豆條撚啦生蕃
上面個野 幫佢食哂D重力
只係要拉長條鏈 順帶轉個身
狗臂架有認真做足咁打 就唔會有事
死傻閪做一世冷氣佬啦
我唔係冷氣佬但我識喎廢柴
你識又唔撚講咁有春用咩廢柴
睇你班不學無術嘅垃圾唔識又無能狂怒真係開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞