[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(79) 追FIM休業期 | 靜待FIM寶下半年活動綻放光芒!

1001 回覆
18 Like 11 Dislike
可能造型都有影響,新牛出道全部黑長直,第一眼可能大家都好難分到,而illit又係黑長直,應該有好多誤會
處理佢同出隊copy cat 冇關係
同埋佢今次提早出手加用錯理由,大把人都鬧佢低手
搞跌股價
明明可以好商業性咁交俾法院處理
佢點都在e一次影響咗公司
唔高明,可能俾情感左右了決定
但肥佬其實第一時間已經好商業咁交俾法庭處理
第一步內部要求閔辭職->被拒絕
第二步要求開董事會解除職務->被拒絕
第三步向法庭申請開股東大會
我覺得可以先了解一下閔媽創立新牛嘅概念先至再講???
流出聊天記錄
面盲症事件
未交出實性證據俾大眾
沙特入股
拉去巫術

全部都係俾位對方入
我唔係話閔無做以上嘅嘢啊
係講緊房帶出左以上問題又唔俾來源
搞到閔一個記者會就可以拎到大量民意
佢今次個決策一定係差(股價已經反映)
點都唔係管理得好(就今次而言)
錫fim寶嘅賓尼咪又係呢度啲通胖嚟
果邊惡意多過善意
right
其實肥佬未發跡之前
其他公司都係食老本不思進取經營不善姐
YG夠出到兩隊天團啦
間公司依家好似連 SM JYP都不如
以上5樣其實得「巫婆」可以話係做得唔好,但其實有關「巫婆」嘅料後尾都證實/閔承認晒,只係又係嗰招,「我朋友啫」
至於kkt record、面盲,其實都係好細單,你話同公司高層講要踩爛競爭對手,或者無視員工打招呼,係呢啲事嚴重啲啊,定係同其他人笑鳩啲女肥豬、蠢嚴重啲?
會發到前者咁大,其實都係俾對家搵晒打手帶風向啫,而呢樣只要對手有心,就點都搵到位入(比如你無視就控訴你冷暴力,你親切又可以話你變態想非禮
沙特入股我唔記得係咪hybe正式立場提啦,但事實上閔又真係搵過投資者同公司其他股東,只係又俾佢㩒住咗件事啫

呢件事其實一開始咗就冇可能冇影響㗎啦
怪就怪肥佬on9,真係將一間子公司嘅生殺大權俾晒同一個人,仲要喺份合約上面加咁多炒人嘅條件,除咗條5%股份限制,就完全冇手段制衡
但凡佢一開始有人喺董事會代表到母公司,成件事根本可以未開始就玩完

不過我都係唔喺呢邊傾呢單嘢了有興趣傾先過隔離po傾啦
唔記得就一律叫paboz
補埋最後一句
關於實質證據,其實喺未上完法庭前,理論上都係唔可以公開的,我諗韓國法律喺呢點都應該差唔多

完~
唔應招呼單野唔嚴重
公司就唔洗出新聞稿解釋啦
好似未有證據係閔找投資者,only同投資者有見過面
根本你立場先行
閔問題就放大
戶問題就話唔嚴重

不過同意唔應該繼續喺度傾

希望fim 寶們同Nj之後的路可以順利一點
雖然咁講好召黑,但其實無需要了,就好似當初無人了解過illit就比人屌copy一樣,再講nj架代表公仔係兔仔,但隻隻一樣只係唔同色,真係代表唔到成員個人特色,呢啲都係閔老母架作品,成員無特色就真係好易比人copy到,真係唔知公司有心定無意,係肥佬架錯定閔老母太自信,得佢地自己知,而家搞成咁都係兩條友9咬9骨,變成3團飯互咬,有時睇到我自己都想咬埋一份,實在太難忍,快快手手到月尾完左件事佢
唔係潮流問題,係有新一代女團男團代表有新一代粉絲,依家啲人更注重獨特性,因為因為四代開始每隊女團風格開始更加鮮明,依家咪一有類似風格就炒車

以前係a團做a風格,b團要學仲要將a風格做得更好而去贏對手,所以就算大家風格相近都唔覺有問題,當然風格特別依然會跑出,舊代方式會忽略成員自身本來可以發展既地方,以前會經常聽到一隊紅一兩個,但依家可以全隊成員有代言
你/大眾覺得嘅無特色咪就係佢哋嘅特色
新牛嘅概念就係青春期 成長間朋友陪伴你嘅感覺
遇到一個唔好嘅男朋友 會陪你喊 會同你一齊唱衰佢

我建議你真係嘗試了解多啲先再發表任何有關新牛風格嘅嘢 謝謝你

成日都覺得與其有時間上網講啲咩 同人爭論
既然大家立場唔同 唔會爭論完一輪就會受你個套
其實反而可能因為你嘅言論令人更加唔喜歡 討厭 憎恨你推個團
倒不如利用呢啲時間去loop多幾首歌 推多啲朋友仔落坑
我同意你架講法,所以你點推nj比我都係唔會睇,最小閔老母一日係公司都唔會睇nj
仲有我想講架係成員個人特色唔係團隊概念
其實兩邊都無講錯,無錯要評論/批評任何一方起碼要了解咗先,但問題依家係無人了解fim就去嘲諷,都無任何一個公司員工幫fim打人情牌,要知道真係有好多路人唔會得閒去睇你背後努力幾多,果班人只係食花生

情況就係除咗自己粉絲,無人會專登了解新牛同illit分別,仲有點解fim會重視舞蹈多個唱歌,總之大家跟風向走

當日有人話其他人可以取代新牛五個因為同一種風格閔完全可以搵到第班人做相同既事,到咗今日都一樣,今日回歸mv留言依然會有人將功勞歸於策劃人閔,大過於演繹策劃既人(即係成員本身)

而fim呢個團係專登搵一班人而實現既一個概念(i am fearless),可以講一邊注重團體特色(nj),另一邊係注重成員特色(fim),相信呢點應該係fim nj最大分別,都係兩個話事人方向上最大分別,所以都分開咗兩種粉絲,有人可以同時成為兩邊粉絲係因為kpop/成員感染力,可以完全同團隊無關係
first love cover堅正
睇完好似同車汪喺呢4分鐘拍咗場拖
蒼鷺與少年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞