[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(79) 追FIM休業期 | 靜待FIM寶下半年活動綻放光芒!

1001 回覆
18 Like 11 Dislike
明 主要係恩採真係一個18歲未到嘅𡃁妹
分析得好好,路人角度未必真係第一眼見到忙採就覺得係最細,都關身高造型事,好似我係後期入坑,都以為忙採係姐姐line(尤其係no return全黑衫果場),之後先知忙內,所以啲人知道忙採年齡同實力反差先會驚訝,講真自己都接觸過係問完先知對方比自己年齡細但識唔少嘢,呢種現象根本好平常,有時根本係對方反cue忙採年齡

何況啲人都識講以前啲idol都好細個出道,既然係咁啲前輩仲點解會驚訝?時代都改變,可能依家細個出道已經變得好普通,就係有某方面突出先吸引到人

不過呢啲道理黑粉會明就唔會有咁多idol憂鬱
補充多點,你啱啊,忙採係新牛都仲係妹妹,連係illit都可以係妹妹
隔嚟新牛成4個大過恩採
但因為隊嘢行年輕風格
所以扮後生就冇人屌

我哋fim明明恩採真係最細
但隊嘢行成熟型風格
當佢想突顯自己後生嗰陣就畀人屌

假後生冇人鬧冇問題,但點解真後生就要畀人反
20歲有幾老 想問
照你邏輯 40歲應該要入棺材釘蓋
老實講韓國呢啲文化對上對下要唔同語氣都幾煩 先搞到一定要問左年紀先再講落去
呢種文化對於個樣唔似實際年齡嘅人會造成困擾
啱啊
咁點解恩採話自己後生就要畀人屌佢扮晒嘢
佢仲細過新牛幾件喎
即係其他團搞年齡梗就冇事
最後生嗰個搞年紀梗就有事
係唔明點解啲haters要針住佢呢樣嚟咬姐

再者
冇話過20歲老喎
Fim得一個U20添啦
我哋咪又係咁鍾意
韓國呢啲儒家思想 真係好撚落後
睇今集星日記就知,又要分年齡又要分前後輩,呢d野真係煩到西,明明都係咁上下年紀都要搞咁多野,以前覺得日本敬語以經夠煩,追左kpop先知韓國仲煩,唔明韓國人點生存
咁你又講新牛假後生扮後生

我覺得係個團行個風格問題啫
即係假設妹寶係新牛 佢成日講呢個年紀梗就會無事
同埋唔需要理解hater點解唔鐘意 點解憎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞