[DIVE into IVE] 아이브 討論區 (33) 在心中永遠都是一位 6月世巡順順利利

782 回覆
7 Like 6 Dislike
comeback 無冠都唔使唔開心
係登班女仔唔抵
但其他成績有目共睹咁好都好好

world tour 好似之前有講已經係四代女團最賺錢既 tour

除咗 starship fat fat
班女仔都賺唔少
始終 starship 個分成好有利 artist
(大部分嘢係 artist 80%, agency 20%; 對比 SM 係 artist 10%, agency 90%)
仲高過 I Am 既高音
真係無諗過會 live 唱出呢個高音咁痴線
無錯

之前 love dive, after like, I am 呢三寶真係令唔少路人變粉絲
(我自己好似好多人咁都係 I am 之後入坑)

希望好快有歌去返個個水準
雖然個三首真係太勁係真既
都唔出奇
hybe 擺到明要打你

閔熙珍都話 IVE 既成功搞到 hybe 搵黎車汪同櫻花
比 le sserafim 先過新牛出道
撞 zico 或 aespa 我相信都唔會0冠,依家IVE 更加難鸁,姐係早幾日果d, 因為你無打歌,又有影響,會少左分,有打歌果陣同17撞到應一應無計. 我都睇到你果個報導,IVE 係第2高.
但回歸吸路人飯都緊要,希望starship 下次要認真d,度番d好野出黎,好似Iam 果陣咁❤️
Love Dive撞Tomboy
After LIKE撞Pink Venom, Attention
都係咁樣爭一位
純粹今次隻歌唔夠好
同意
撞 Zico 同 aespa 都唔會 0 冠

明星船要就世巡時間
但係其實早一個星期或者遲一個星期都可能有返幾冠

無記錯
IVE 好似僅次 PSY
所以以團體黎講都係最 top
呢樣都啱
不過 I Am 呢類神曲可遇不可求

不過希望 IVE 可以回歸返 After Like, Love Dive, I Am 個 d 曲風
知道星船想試新嘢
唔想大家覺得 IVE 得華麗形象

但係 Baddie 已經搞到少咗人鍾意
再試驗落去都會危險
歌本身當然係重要
但係男女團既分別都好大
而 Tomboy, Pink Venom, Attention 全部都係女團歌
男團粉絲號召投票既力量、買專輯既力量、stream MV 既力量都大過女團好多係事實
係呀 下次真係要認真度度 唔可以連續咁樣 要吸下路人飯同穩定邊緣飯 依家競爭好激烈 唔可以鬆懈. IVE 當然仍然top tier, 但穩住呢個地位要更努力先得. Starship 唔好晒左呢個高質團,希望下次come back 作品會好番,吸引更多路人飯。不過原來Aespa 洗腦神曲next level 都係0冠,我見d韓網論壇先知,大家都覺得可惜同heya 0冠好出乎意料, 因為成績真係唔算差。
果時next level 撞正BTS 😂
我身邊d男性fd 本身無睇K-Pop 都會因為張員瑛而聽IVE. 😂😂 未必忠粉 但都被員瑛神顏震攝到😂😂
籃波撚小員

Qq
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞