[DIVE into IVE] 아이브 討論區 (33) 在心中永遠都是一位 6月世巡順順利利

782 回覆
7 Like 6 Dislike
我都認同直接魔法少女主題accendio 做主題好過,heya 同accendio 主題唔夾。依家除左歌好聽緊要,你comeback 個主題都好重要.
如果ive同aespa同日回歸咪有勝算,自己一個係度打seventeen zico
都難
個人覺得今次aespa歌同Mv supernova都好過heya
睇返之前after like放煙花拍MV
呢次真係..
IVE 係咪因為 world tour 所以分左心
我見佢地係world tour 緊再cb, 再繼續world tour
但 baddie 都 pak 咗
今次係無

覺得 Heya 一般
聽多幾次先洗腦 + 覺得好聽

accendio 值得更多
洗腦好多 + choreo 好 d + MV concept 同拍攝都好 d
但宣傳不足 + MV 遲過 Heya 出搞到好似 chart 得好差咁

真係應該一首 pre release 一首主打
咁樣會好好多

宜家變左兩頭唔到岸
推 Heya 推唔成 + 除咗真粉無人記得 accendio
呢樣真
但其實 accendio 好過 Heya
會好少少
17 上星期開始都無再打歌

但奈何 ive 6 月頭就要開始返 tour
時間上唔係幾好
唔夠時間打歌
supernova 首歌都好聽 d

heya 其實真係一般
主推 accendio 好過...
after like, love dive, I am
唔知幾時先會有返呢三寶既水準既歌...

6 月頭去歐洲繼續 world tour
7 月份黎香港

4 月底 comeback 應該係無辦法之中既辦法
始終要就其他行程同 tour 時間
唔知係咪為左小學生 要用童話為主
首歌個feel偏old school
可能我比auntie Nancy 影響
無個 d 因素影響都係咁..

我 29/4 成隻碟聽個時
係完全無比 Heya 吸引
連 B side 既 ice Queen 都好過 Heya
同埋 accendio 個 feel 都好好多
更適合做主主打

heya 係有埋 mv 同 choreo 同聽多幾次先叫好 d
IVE 撞17撞到應一應 接住係Aespa, 無計. 但人氣應該有增無減. 希望下次comeback 再做好d, 依家要專心world tour. 要focus 搵銀嘅活動緊要😂😂 下次Starship 再度d有趣d嘅主題+好歌👍
https://www.instagram.com/p/C7a9g_tIFhZ/

睇番d開心野
IVE world tour 暫時成績好好!
keep 住入座率100% !
今次come back 吸唔到好多路人飯黎聽
下次公司真係要 主打度好d .
畀人撳住打,ive公佈回歸先
我覺得正面迎擊 aespa 未必輸
但係因為 aespa 啱啱 cb
ive cb 咗一排
所以尋日先輸
其實 live voting 都睇得出 ive 係可以贏到

撞到 17 應一應先係致命傷
男團粉絲已經比女團粉絲更會投票同 stream MV
再加上 17 係出道 9 年 top 男團
fanbase 大到其實邊個女團對都死

有人話早 17 一個禮拜 cb 都有機會贏到 Zico
所以真係唔知 ...

除咗 world tour 仲有大學校慶都好搵錢
近排見到個價目表
IVE 係 4000 幾 5000 萬 won 表演費
高過 NJ, aespa, (G)I-dle, ITZY 個 d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞