icloud出事, 無法下載原始檔案... 所有變成壓縮檔了...

70 回覆
4 Like 37 Dislike
icloud出事, 無法下載原始檔案... 所有變成壓縮檔了...

對不起 我錯了 我一直用緊2TB icloud plan
入面有6萬個(相片+影片)
手機/IPAD睇係見到條影片4K是幾百MB
但網頁版 試晒任何方法也只是壓縮了

想問一下有冇高手, 可以教下點樣DOWNLOAD最近原始4K影片....

任何選擇也試過...下載落黎只有10MB左右....
IPHONE/IPAD睇, 呢條4K影片有幾百MB架......

出晒事....

仆街APPLE....好反智....
用Cloud根本就智障。
咁你手機有咪存去文件到
再係文件到拎出來
錯了...
iPhone得256GB, 但D相加影片都400GB...

下載唔到了....
不嬲自己控制最好

你交畀大科企幫你控制,出事例牌Sorry都無句
而家有冇解決方法...

上星期六拍左幾十條影片...
聽朝要交俾同事整....

我搞到而家都未搞到方法拎到D原始影片....
問人借部1TB既Iphone login 入你個Cloud
mac 機內置個 photo app down original 既quality
Ching你有冇10GB個檔既metadata睇下
裝program,個網頁版唔知點解虧左
https://support.apple.com/zh-hk/103232
買部二手Mac ,本機"Macintosh HD" size 大過你所有vids + photos 嘅容量嘅,開photos app 揀download originals to this Mac,然後長開部Mac 聽天由命罷啦。
Send條iCloud link去電腦再下載試下
電子垃圾, 咪由佢
影片同相緊係用自己hdd做BACKUP啦
有人將自己資產(片、相)交畀大型科企,

大型科企唔畀返原裝既佢,只肯畀返次貨佢

利:用Cloud都是On9仔!
用家問題
唔用Cloud就無呢個風險
@pixel首席打手
選擇未修改的原始檔
試過 唔得🥹
最後好彩推到下星期先交
用得apple學乜野人拎原相原片
電腦dl落嚟都係唔得?
https://www.icloud.com/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞