ive 測量點?

207 回覆
0 Like 32 Dislike
讀civil 好過

最近睇 d人成日都話爆煲

如果你未交學費快D轉科
一係gap year 下年再選過

交左學費 就無得轉科?

我都報左 交埋錢

真心轉到真係好轉 冇伏你地

如果我轉到 應該轉咩好
電腦工程 軟件工程 屋宇裝備工程 呢幾科都有興趣
呢幾科 邊一科係ive到算好

如果你地信師兄講 就以上3科
軟件工程 屋宇裝備工程 會有出路
軟件工程 有FD 做緊佢話係開發apps /其他智能系统/ security system
Bse 就負責 睇cad CSD 圖 or 畫BIM /維修/物管 我做過1.5年 BSE Assistant engineer

人工高底就睇你工作經驗同實力
入U 方面 UGC 就好難架啦
Self financial / non local top up degree 會有機

我見non jupas 個post到 ive ee 同 me 呢兩科好似幾多人入到ugc 係咪真架
讀civil 好過

點解?
其實測量係文科

點解

唔係工程科咩?

係得工科測量似番少少理科
如果你英文差的話,落波就可以返去quit 。

Building surveying先似理科啊嘛

讀BSE好撚過啦
放心,ive survey d 阿sir 都係早你幾日收到notes,到時大家一齊學
讀civil 好過

點解?

Me , ee , civil 好專業 加上好難讀 好難推高個分
所以多人壞GPA
入返U個班都係高手 或人中之龍
讀civil 好過

點解?

Me , ee , civil 好專業 加上好難讀 好難推高個分
所以多人壞GPA

讀呢d科 係咪要理科底 如果無既話 啊sir會唔會教番?
讀civil 好過

點解?

所以多人壞GPA

讀呢d科 係咪要理科底 如果無既話 啊sir會唔會教番?

我中學同學讀文科,讀mech爆4,入返poly

咁理科個D野 佢係自己自修番??
不過如果你地係 HKU survey grad / poly survey grad 咁應該有$途既

不要再説了

City呢
不過如果你地係 HKU survey grad / poly survey grad 咁應該有$途既

有friend讀poly survey fresh grad做main con 22k

有friend讀poly survey fresh grad做main con 22k

咩stream?

咩stream?

QS
無可能有u 升
我都報左呢科
唔轉科,算鳩數啦都就黎開學
無打算過升u,只求hd完出到黎有工開就ok
我都報左呢科

same here
我都報左呢科

+1

人唔笑

如果你未交學費快D轉科
一係gap year 下年再選過

交左學費 就無得轉科?

我都報左 交埋錢

如果我轉到 應該轉咩好

軟件工程 有FD 做緊佢話係開發apps /其他智能系统/ security system
Bse 就負責 睇cad CSD 圖 or 畫BIM /維修/物管 我做過1.5年 BSE Assistant engineer

Self financial / non local top up degree 會有機

我想問呢ive 機械工程同電機工程點解好似咁多人升到u

巴打我轉咗啦 你試下轉睇得唔得
你入去預左唔做番呢行
煲爆爆煲

交左學費 就無得轉科?

我都報左 交埋錢

如果我轉到 應該轉咩好

你直接打去轉 就ok?
打去邊個電話
Btw你轉左咩

我都報左 交埋錢

如果我轉到 應該轉咩好

你直接打去轉 就ok?
打去邊個電話
Btw你轉左咩

轉得好
聽講GPA最少要3.6以上先有POLY CITY INTERVIEW
如果講升學,IVE係好慘,有唔少院校都好抵抗IVE學生,有間自資學校o既啊SIR去CITY講TALK仲講明好唔想收IVE
而CITY就直情聽過有潛規則,話係唔會收IVE
利申CITY ASSO仔

交左學費 就無得轉科?

我都報左 交埋錢

如果我轉到 應該轉咩好

你直接打去轉 就ok?
打去邊個電話
Btw你轉左咩

轉左T&N,交200蚊 去原校填form 交錢 ,然後等通知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞