ive 測量點?

207 回覆
0 Like 32 Dislike
無理科底難唔難讀
呢科升u率點架

利申:準ive仔
無理科底難唔難讀
呢科升u率點架

無理科底難唔難讀
呢科升u率點架

師資垃圾
升u率極低
濫收人
無理科底難唔難讀
呢科升u率點架

師資垃圾
升u率極低
濫收人

咁伏 係咪應該要盡早轉科
唔駛諗升U
其實測量係文科
其實呢科有無人升到u
唔駛諗升U

點解
其實測量係文科

點解

唔係工程科咩?
其實測量係文科

點解

唔係工程科咩?

係得工科測量似番少少理科
如果你英文差的話,落波就可以返去quit 。
其實測量係文科

點解

唔係工程科咩?

係得工科測量似番少少理科
如果你英文差的話,落波就可以返去quit 。

Building surveying先似理科啊嘛

咪撚on9啦 bs都係睇例同埋睇圖 真正似理科既係得land surveying. Ive仔真係
覺得測量係理科果堆係唔係冇朋友,完全搵唔到人俾意見
唔駛諗升U

點解

當年最高gpa果個都升唔到u要去外國讀。因為依科香港得三間大學有,唔似bba間間大學都有,位太少

咁個個人gpa幾多
工程已經飽和緊
揀科之前少少research都唔做下
唔駛諗升U

點解

當年最高gpa果個都升唔到u要去外國讀。因為依科香港得三間大學有,唔似bba間間大學都有,位太少

咁個個人gpa幾多

因為啲科冷門冇人讀咪收你入去讀囉。大部分考到牌嘅都好難non-ju,除非個科難到仆街出路又唔算好同埋有位,e.g. EE CS

Survey就算係Shitty都俾班廢Engine degree爭緊,你想入得返U都係揀返啲冷門科目。
揀科之前少少research都唔做下

本身揀之前有上網睇過咩來 但最近d人話呢科好伏先想開post問下
唔駛諗升U

點解

咁個個人gpa幾多

因為啲科冷門冇人讀咪收你入去讀囉。大部分考到牌嘅都好難non-ju,除非個科難到仆街出路又唔算好同埋有位,e.g. EE CS

Survey就算係Shitty都俾班廢Engine degree爭緊,你想入得返U都係揀返啲冷門科目。

咁多人爭 聽人講 開學之後好似都有得轉科 係咪架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞