啟德SOGO雙子塔9月開幕係咪死梗?

307 回覆
225 Like 13 Dislike
就算俾你開到班香港財團一定夾計整死你
係shopping都去日本or amazon啦
應該住果度先知得咁清楚
其實airside 幾好
又易泊車
連登仔仇車兼9成冇車
係咪都會屈人係死場
我住Miami Quay I 又同你講咩
泊狗車易啲
香港最多狗既場俾班狗主show off
懷疑有連登仔入咗億京做,講啲嘢同億京改九展入紙咁似

方案將興建1幢29層高辦公大樓,以及1幢6層高的混合大樓,後者設有日間護理中心、安老院舍、幼稚園及學前單位社工服務。

九展重建減商廈規模 改申建六幢住宅住5,000人 | 獨媒報導 | https%3A%2F%2Fwww.inmediahk.net%2Fnode%2F%25E6%2594%25BF%25E7%25B6%2593%2F%25E4%25B9%259D%25E5%25B1%2595%25E9%2587%258D%25E5%25BB%25BA%25E6%25B8%259B%25E5%2595%2586%25E5%25BB%2588%25E8%25A6%258F%25E6%25A8%25A1-%25E6%2594%25B9%25E7%2594%25B3%25E5%25BB%25BA%25E5%2585%25AD%25E5%25B9%25A2%25E4%25BD%258F%25E5%25AE%2585%25E4%25BD%258F5000%25E4%25BA%25BA
連燈仔又想教人做生意咁牙?
就係冇人租先做呢啲
啟德當初做無煙小社區,不用出區,乜嘢都有
(輕軌)…現在感覺雜亂無章,私樓俾公屋,居屋包圍,政府機關,商廈插針式…

有$人都唔會行啦⋯⋯
成地都狗屎狗尿 雖然有抹 但仲有屎尿臭味 行過一次 之後不了
老人院先好搵 有政府資助 lam著數lam度盡
有咁誇張咩??
去過一次都叫乾淨
但佢d定價都好進取
而家譚仔真係唔撚掂
搞清楚,需求是可以創造出來的
所以而家不停開Pop up
每過一排去啲舖頭又唔同咗
果陣搵寵物展 成個商場都係貓狗
d狗又成日吠 嘈住哂 好混亂
反正都倒模商場 真係去第二度好過
前日去完,真係好撚多人+各種狗

唔講唔知咁嘅人流都死場
但其實唔知佢哋咁驚做咩
大家貨源好唔一樣
基本上唔影響佢哋啲上架費
但唔夠人地抵做唔住咁就
mtr日曬雨淋行過去
越秀嗰間嘉禾個個院都咁細
airside係證明咗偽文青中產生意無得做,做寵物同親子客先係商場出路,隔離mikiki又係親子場,睇黎sogo都係得寵物+親子呢條路行,瘋狂同質化競爭。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞