啟德SOGO雙子塔9月開幕係咪死梗?

307 回覆
225 Like 13 Dislike
佢有衫買先再講
深圳城
將大陸岀名既鋪都搬過去
租比夾公仔機囉
同一件貨,係SOGO買,貴2至3成,做乜鳩要去,超市又係,諗下市場定位先開啦,轉個頭又成炸吉鋪,俾人去打war game
連登仔最憎大商戶連鎖店, 話個個商場一模一樣
得閒入去鏈吓啲日本生果過吓手癮
笑鳩香港商場舖頭一式一樣, 南豐另類又嫌唔啱睇

究竟想開咩舖頭先滿意
HKTVmall都唔係平喎我覺得價錢未係差到咁遠,係本身香港人疫情後省左錢就真,剛有樓果堆就食個高息少左錢,得返有錢人但佢地佔人口好少。佢呢個時勢咁開場做只係加速自盡。
入過啟德既新商場得個大字廁所大但賣名牌冇野好睇等變死場
成日話人死場果班自己唔出街=香港冇人出街
成班自我中心毒撚
Airside MCL應該係做宋王臺九龍城嗰邊啲客生意
成日見到d狗周圍屙尿
我都鍾意去 Airside 睇戲, 屋企附近果間唔去, 偏要過去果間人少少夠新夠大...
九展戲院又係唔錯.
成日覺得呢兩幢野未起好咁,以為下面商場上面寫字樓會起到好高,點知好似個龜頭咁
我個FD成日都想我過去airside同佢hea下,
話貪佢少人, D路又寬, 食肆D位都可以坐得鬆動D
但我過去airside要成個鐘,
佢就算行過去都係十幾分鐘
最仲要D野唔岩睇, 附近又無野行
你個乜fd嚟?咁樣坤鳩你入去,除非你地係閒日去,如果唔係weekend點會少人, 食飯時間都唔駛旨意容易搵位食嘢,endup一係慢慢等位一係過隔離mikiki食
weekend多人甚少行過去, 反而閒日幾舒服
識左好多年既FD
, 頂你, 我都覺得佢係坤鳩我,
weekend去過啦, weekday邊得閒去, 咁鬼遠

可能佢諗住係hea 行airside, 食飯去mikiki
(行去mikiki仲衰, 附近無車返屋企, 又要行返airside轉車返屋企)
想知戲院邊間院線做?
九龍城廣場重建啦
嗰個死位重建唔起商場掛
起個商場又唔係諗依幾年嘅,長遠計你啟德發長完可能唔同
新蒲崗啲樓又差唔多到期呢
唔通行油尖旺咩,d場都老曬...但啟德真係唔就腳😅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞