啟德SOGO雙子塔9月開幕係咪死梗?

307 回覆
225 Like 13 Dislike
根本就係無乜吸引力

Sogo依啲百貨公司本來就係啲師奶先鍾意行

自從疫情之後,大家變晒消費模式。

Sogo本身對商家抽佣食水好深,變相賣野一定會貴出面好多。

本身又細又多層唔好行,價錢又比出面貴。

開係銅鑼灣都叫做有遊客支持下,加上港島未有好多商場

九龍區差唔多兩個地鐵站一個商場,大把選擇重要個個連住地鐵唔洗出室外。

相信啟德Sogo多數開個時會人山人海,但多數旺丁唔旺財。好快得返區內客行。唔會變死場但唔可能會有銅鑼灣咁多人。
連啲垃圾死場就有

地下街得條麵包街
假日先爆啫 咪亂吹
人頭湯麵
加多層賭場
如果係日本,譚仔就會好似一蘭咁有自己一棟大廈,啲人排隊食譚仔

匠人精神
呢度無人教,係想睇佢死,字都睇唔明
又係呢d廢話 你一年去得幾多次日本呀
夠位俾人泊車 海港城都大把人去啦
尖沙咀同銅鑼灣呢啲成熟購物區,商場同酒店都多,吃喝玩樂同觀光都多元化,外地遊客、附近工作嘅人、唔係住附近嘅市民,都會經過或特登去逛下購物。但啟德,除咗住附近嘅人之外,有乜人會特登入去啟德購物?
一定多過去啟德先啦
好似拉麵咁整條米線小路, 集中哂譚仔 三哥 雲貴川 米線陣

米線格鬥場
又唔係咁講
朋友間經常會互相幫大家搭單買野
啲人未入曬嚟住啫
試下公屋加跑道區齊曬人頭
分分旺過旺角 樓價upupup
到時候啟德業主笑到最後
可惜 你地係condom
人地而家要發展北都 死開一二邊啦柒頭
清湯撚唔比入?
啟德區內除左airside都無咩大商場
問題係附近環境都流流地
要有一定吸引力令人可以係商場入面stay大半日
都係同megabox果D搶客
mega 1年都無去1次。。比佢搶到 都唔會旺。。
多數得一開幕段時間先多人
利福今次上錯賊船...上面office又唔見得會租得出, 本地零售又好生意
Airside 本身改壞名點同

https://youtu.be/Pn-ySuTppzo
清湯撚係外面擔張凳食算啦
無馬路? 咁點送貨?
我剩係覺得好撚戇鳩
放狗但隻狗唔使行既
癡撚線
隻狗仲幸福過人
咩道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞