習近平指明方向要求加快建設旅遊强国

137 回覆
6 Like 76 Dislike
韓國用到啦傻鳩
不過好唔user friendly咁解
諗多咗 早兩日喺天壇公園見到勁多外國人
可能因為佢有144hr transit visa free
用個公共wifi 都要你有強國電話,有既我重洗用你
2018年去食海底撈
我:收Visa嗎?
大陸佬:甚麼是Visa
你d政策一年變一次
個全民做芯又唔駛理
古蹟(新建)
收咁貴?
比多幾舊有陀地玩啦wo
而家多與少唔是問題,問題當小學雞都出嚟講兩句,我相信中国境內外國遊客數量係好嚴峻
足浴正撚到癲 團購百幾200蚊人仔90分鐘足浴+全身spa, 獨立房間有得睇戲煲劇簡餐飲食
試過一次上曬癮 連浸溫泉都冇都覺得冇咁吸引…
「古鎮太多,遊客都不夠用」 一個旅遊城市甚至能同時冒出三、四座古鎮 跟風模仿惡果漸現
https://lih.kg/3700400

去英文化
九龍公園係強國起碼收50,再產晒d行人路佢淨係比電瓶車行一程十蚊
又話內循環
大陸依家既旅遊配套差到,根本對外人係極唔方便
井底蛙 咁大個故宮又係新建喇喎?
冇人叫你嗰個城市都去啲濕鳩古鎮 正如你去日本都唔會想去勻曬所有小京都啦下話?
咁撚多方向
不過而家內地熱門旅遊景點都爆曬cap
而自己人都唔去嘅地方外國嘅更加唔會去
去過澳門,晚餐個間銀聯都唔收,要起個"點餐"APP 支付

習大大"建設旅遊强国".只有一個方法,黃賭毒
郵輪免簽掛
其實香港買張內地電話卡你講呢啲全部都用到
我本身用中移動 每個月加18蚊有埋大陸電話號碼 而家返大陸簡直如魚得水
搵日用20分鐘download同set up呢堆app
一勞永逸 返大陸毫無難度
塘水滾塘魚,不竟中国人口話有14億人,每個景點同時間出現1000萬中国人,係好利害嘅事;人係有,外資金無呢
本身去韓國已經係傻鳩
大陸好多野都要有個手機號碼做認證

有幾多遊客為左嚟一次短旅遊,浪費個幾鐘去搞一次手機號碼登記
搵部2手iphone 無聯絡人apple account 裝wechat.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞