余文樂躋身富家公子圈 與80億闊少莊家豐LV五公子同場出席聚會

257 回覆
4 Like 122 Dislike
戇鳩
出咗名想發圍唔識多啲猛人
唔通公園同呀伯捉棋咩
靠痴起家
條垃圾喺香港比人叫樂仔
去到中國台灣就比人叫樂哥
Bros for life

岩岩睇隻1123 成個星期得廿萬成交額
其實黐完又點?
黐埋去攞贈品??
做小丑?
做friend如果純係玩嘅 邊有咁多錢陪玩?
生意又唔會益你呢啲背景
第一幅相睇咗勁耐都搵唔到fishman lok
邏輯謬誤
佢依家係發圍,但咁多年嚟佢真係出咗名痴人,技術高超

十幾年前想玩車就痴沈嘉偉,chilam,城城啲飯局
之後想搞brand就逐步痴晒日本潮牌啲人
再之後係台灣玩nft發咗就痴周杰倫蕭敬騰林俊傑呢班

不得不承認佢有恆心,由牛屎仔痴到上嚟,係勁
佢係早兩年nft食咗浸勁既就發咗,之後咪順風順水
呢個世界就係咁運轉

任何一個行業都係

定律黎

唔係個個好似連登仔咁唔痴人而又咁成功
又咁諗
本身呢啲畀佢黐嘅人都係有錢嘅傻閪
冇咩話道唔道德、正唔正常啦
都係random event
靠關係表表者
好運 有機會都要識得把握同發揮
牛屎仔成日痴來痴去
冇咩關係既又
有冇諗過人地只係食下飯
昔日富貴朋友無影
其實余文樂一向貌似好人緣,近年更越級挑戰,成為城城、沈嘉偉、張智霖邊爐腳,亦曾經為埋堆分期付款連換十架超跑,不過四月城城大婚,請飲冇余文樂份,今次輪到余文樂小登科,一班富貴朋友一樣唔見人。

傳余文樂 沈嘉偉不和
據知早於兩年前郭富城50歲生日會時,余文樂已經得失一班富貴朋友,有指當時傳聞城城同樂仔唔妥,但其實不和係沈嘉偉同余文樂!事緣當年余文樂搞自己品牌Madness,乜都唔識又冇人脈,起步都係向沈嘉偉取經、又係靠沈嘉偉穿針引線識咗好多日本潮人。

余文樂因為搞潮牌Madness過橋抽板,得罪沈嘉偉及一班富貴friend,最後一次聚頭已經係15年城城生日宴。

反面不認人
點知去到呢幾年,Madness開始上軌道,據知前兩年沈嘉偉想搵I.T.同Madness聯乘搞啲嘢,余文樂覺得自己品牌上咗位、唔想益人!有咗潮牌可以反面不認人、今時今日有埋富貴老婆,富貴friend自然一早當係過眼雲煙!

全靠沈嘉偉牽線搞得成潮牌、又識落Nigo(A Bathing Ape創辦人)等日系潮人,如今余文樂同沈嘉偉形同陌路、Nigo反成個人IG晒友誼常客。

東方新地
更新日期: 2017年12月18日
你痴唔痴到吖
搞起左個牌子就飛起人咁
太子爺仲靚仔過大細眼余伯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞