傷風/流感/Covid RAT+ve/確診圍爐區(165)

244 回覆
2 Like 2 Dislike
唔係抑鬱,係病毒攻擊大腦神經而失眠,我都有失眠問題。唔好食安眠藥,愈食愈無效。食血清素你瞓到嗎?
你有冇睇醫生或者食咩supplement?
瞓唔到 食緊25mg 血青素
琴晚食zoldem 50mg 只瞓到1粒鐘
12 點落床 到依家10 點。 難頂
我最嚴重時一樣完全瞓唔到,當時食0.5mg鎮靜劑,放鬆藥lyrica 75mg,加鼻敏感藥,慢慢由瞓2個鐘,4個鐘,6個鐘。。。
我宜家食血清素7.5mg,瞓到8個鐘,我仲未好返晒。

你失眠左幾耐?
兩個星期喇
我一年阿,折磨得好辛苦,關於神經既野中醫冇乜幫助。我都努力試下supplement睇下會唔會好返,但唔係一時3刻,你試下食鎮靜劑,安眠藥無效副作用更加大。
私家醫生開畀你?
唔係,我睇政府,私家轉介去政府,長期睇私家好貴。
你睇私家吧?
政府我排咗, 不過好耐, 期都未有。
私家話就算我係唔係covid 搞到咁都唔知,
第一, 我冇確診, 只係跟住中咗既家人,然後有病癥。
第二, 佢喺精神科, 唔係長新冠哩方面既專家。
所以佢都係認定我抑鬱。
私家好貴, 但政府排唔到專科住, 普通科開唔到安眠藥
應該排一年半都有,宜家冇醫生去醫long covid,香港係呢方面好落後,外國有研究,有clinic去幫long covid病人。精神科醫生只會話抑鬱焦慮引致失眠。醫生以前讀醫都未有covid出現。
係病毒引致大腦神經出現失眠,焦慮,腦霧,記憶力下降等等。
病毒攻擊大腦神經,令血清素低就係失眠。
我都努力點樣解決失眠,加油。
排左先啦。。
救命,點解自己咁黑仔
好奇問,你家人中招惹到俾你?
你家人係香港定係外地中?
睇連鎖集團診所肯開安眠藥俾你,俗稱白瓜子,但好傷身,同埋最多開7粒藥俾你。
我仲有安眠藥,有需要可以俾你。
家人响香港中
普通科都開到?
係唔係好重副作用?
開到,去睇康健乜健,你講失眠瞓唔到好耐一段時間,佢會肯開,但份量唔會多俾你,一粒7.5mg。
Zopiclone 白瓜子,政府醫生講多副作用,食得多容易斷片,冇記性,嚴重會夢遊。
相對鎮靜劑温和,食0.5mg幫你容易瞓着。
Vitamin b6 & b12 & 銀杏
醫生比嘅!
隔日食得唔得?
連續兩日唔瞓好痛苦
我食魚油丸有改善左好多。
安眠藥?你真係瞓唔到要食啦,隔日可以。
鎮靜劑既話,驚上癮,可以食4日,停一日,再食。
等我又試
你都係耳嗚?
係丫,但好返好多了。
中完covid無哂味覺 你地個時大約幾時先有返
太好了
你好嚴重耳鳴?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞